De inhoud van beide opleidingen is hetzelfde. In beide opleidingen komen alle NOBCO-competenties aan bod (zelfinzicht, zelfontwikkeling, omgaan met de coachovereenkomst, vormgeven van de coachrelatie, coachvaardigheden, doel- en actiegerichtheid, gebruik maken van modellen en technieken, evalueren, natuur betekenisvol maken en emotieregulatie via het lichaam).

Het verschil zit hem in het aantal oefencoachees dat je tussen de opleidingsdagen coacht. Bij de reguliere Wandelcoach Opleiding coach je 3 oefencoachees in 5 wandelingen (22,5 uur). Na afloop ontvang je ons gewaardeerde certificaat.

In de NOBCO/EMCC Wandelcoach Opleiding coach je 5 tot 6 oefencoachees in 5 tot 6 coachwandelingen (40 uren). Vervolgens kun je opgaan voor het Praktijkexamen. Bij een positieve beoordeling ontvang je het EQA diploma (European Quality Award) en kun je volwaardig lid worden van de NOBCO. Daarna start de EIA-certificering. In dit traject kun nog 60 coachuren maken onder supervisie. Je supervisor begeleid je ook met het certificeringstraject. Na afloop ontvang je van de NOBCO/EMCC je EIA-certificering en ben je NOBCO/EMCC Practitioner Wandelcoach. De certificering is wereldwijd geldig.

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau