De inhoud van beide opleidingen is hetzelfde. In beide opleidingen komen de 8 NOBCO-competenties aan bod (zelfinzicht, zelfontwikkeling, omgaan met de coachovereenkomst, vormgeven van de coachrelatie, coachvaardigheden, doel- en actiegerichtheid, gebruik maken van modellen en technieken, en evalueren).

Het verschil zit hem in het aantal oefencoachees dat je tussen de opleidingsdagen coacht. Bij de Wandelcoach Opleiding zijn dat 3 oefencoachees in 5 wandelingen (15 wandelingen van 1,5 uur). In de Wandelcoach Opleiding tot Internationaal Gecertificeerd Wandelcoach coach je 5 tot 6 oefencoachees in 5 tot 6 coachwandelingen (bij elkaar 27 coachwandelingen). Meer coachen kost meer tijd, daarom is de doorlooptijd van de Wandelcoach Opleiding Internationaal Gecertificeerd Coach langer. Vervolgens kun je opgaan voor het examen (op dag 8). Bij een positieve beoordeling ontvang je het EIA diploma via de NOBCO en ben je volwaardig EIA-gecertificeerd.

Wereldwijd, en ook bij het EMCC, worden de eisen aan het coachvak steeds hoger. Daarom is dit de eerste én laatste Wandelcoach Opleiding tot Internationaal Gecertificeerd coach die je binnen een half jaar kunt doen om het erkende diploma op practitionerniveau te ontvangen. De volgende edities van de Post-Hbo Wandelcoach Opleiding Internationaal Gecertificeerd Coach vanaf september/oktober zullen een aanvullend praktijkdeel bevatten. Wat houdt dit in? Je begeleidt dan na afloop van deze halfjaarsopleiding nog 8 coachees in een wandelcoachtraject van 5 coachwandelingen. Dit doe je onder supervisie van een van onze opleiders en je krijgt er maximaal één jaar de tijd voor. De opleiding gaat meer tijd kosten en ook je financiële investering voor de internationale certificering zal hoger zijn vanaf najaar 2023.

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau