Maakte je wel eens mee dat je coachee wéér niet gedaan heeft wat ze zou doen na je coachsessie? Ze leek zo vastbesloten. En nu slaat ze zichzelf om de oren, ze is zelfkritisch. Of ze doet je uitgebreid uit de doeken waarom het niet gelukt is. Ze praat het goed. Herken je het?

Het begeleiden van mensen kan grillig verlopen.

Toch, ik moet zeggen: ik maak het zelden mee. Vrijwel altijd gaan mensen doen wat ze zeggen. Ze komen in actie. Het geheim is onze uitgebalanceerde coachmethodiek die we wandelend in de natuur doen. Onze coachmethodiek is wetenschappelijk onderzocht (RUG) met zeer goede resultaten én Nobco-geaccrediteerd: clear, targeted, compact and of high quality.

Coach of begeleid je binnen? Deze voordelen krijg je erbij als je naar buiten gaat. Lees mee en kijk welke problemen je oplost met wandelcoaching. Bij elk voordeel hebben we bijpassende wandelcoachoefeningen in de Wandelcoach Opleiding zodat je zeker weet dat je coachee profijt heeft. En jij ook!

Incompany training wandelcoaching zorgprofessionals
 1. Emotionele blokkade

Je coachee voelt zich emotioneel vastzitten. Jij kunt daardoor geen diepgaande vooruitgang boeken. De rustige omgeving van de natuur biedt je coachee een veilige ruimte om emotionele gevoelens te verkennen en te verzachten. We hebben verdiepende wandelcoachoefeningen waardoor je coachee tot rust komt precies bij de lastige emotie. De heftige emotie transformeert in een ander perspectief, heldere zelfreflectie, een nieuw besluit. Jij kunt weer verder.

 1. Weinig verbinding tussen jou en je coachee

Het gesprek is stroef. Ga dan naar buiten en wandel. De informele setting, de natuur, het naast elkaar wandelen helpen enorm. Je staart elkaar niet in de ogen, de stilte is niet meer zo stil. Het draagt bij aan een ontspannen en vertrouwde relatie tussen jou en je coachee. Het werkt echt. Het werkt fantastisch!

 1. Je coachee heeft veel stress

Je coachee heeft zo’n hoog stressniveau dat het de kwaliteit van je begeleiding beïnvloedt. Wandelen in de natuur tijdens coaching vermindert stress en heeft een rustgevend effect. Dan kom je toe aan zaken die er werkelijk toe doen. Ontdek hoe je de stressverlaging kunt bevorderen in de natuur.

 1. Gebrek aan focus

Je coachee heeft moeite met concentratie en focus tijdens een gesprek. Wandelcoaching biedt een omgeving die de aandacht van je coachee verbetert en creativiteit bevordert.

 1. Geen inspiratie of motivatie

Je coachee voelt een gebrek aan inspiratie en motivatie voor positieve veranderingen. En ja, dan krijg jij de neiging om nog harder te gaan werken. Stop ermee, ga naar buiten. De natuurlijke omgeving tijdens wandelcoaching is een bron van inspiratie. Leer hoe je die kunt aanwenden, zodat je coachee nieuwe kwaliteiten ontdekt en gemotiveerd raakt.

 1. Onzekerheid over wensen

Je coachee heeft wensen maar voelt zich onzeker over de toekomst. Hij durft er niet in te geloven. Onze stijl van wandelcoachen helpt goed bij het verhelderen van diepe verlangens. En we zijn uitermate goed in het ontdekken van díe concrete stappen die écht richting persoonlijke groei en het realiseren van verlangens gaan. Je coachee krijgt er weer vertrouwen in. Sterker nog, hij krijgt vleugels!

 1. Vastzitten in denkpatronen

Je coachee draait in rondjes die de vooruitgang belemmeren. Jij hoort steeds hetzelfde verhaal. Je wordt er ook een beetje moe van. Stap de natuur in! De beweging van het lichaam, de veranderende omgeving en jouw to-the-point-vragen en oefeningen helpen je coachee om lucht te blazen in vastgeroeste denkpatronen. Wat een opluchting.

 1. Geen zelfcompassie

Je coachee is onaardig voor zichtzelf, zelfkritisch. Hij kan een fout of een tekortkoming niet onder ogen zien, laat staan de waarde ervan zien. Hij kan het niet (ver)dragen. De natuurlijke omgeving biedt een rustgevende context waarbinnen je coachee ontvankelijk wordt voor zelfreflectie. Zo kan hij zelfcompassie ontwikkelen. Jij helpt hem met diepgaande wandelcoachoefeningen.

 1. Angst voor verandering

Je coachee wíl niets liever dan verandering maar ja, het is ook eng. Het belemmert hem om nieuwe stappen te zetten en beïnvloedt jouw coaching. Wandelen in de natuur vertegenwoordigt een symbolische reis die je coachee helpt om angst voor verandering te overwinnen. Blote voeten in het (winterse) gras, hangen aan een boomtak, pootje baden halen hem uit zijn gewone doen. Een gerichte oefening doet wonderen.

 1. Moeite om in actie te komen

Je coachee vindt het moeilijk om na coachingssessies daadwerkelijke actie te ondernemen. Onze uitgebalanceerde aanpak van wandelcoaching helpt je coachee om heldere actiestappen te identificeren. Jij leert hoe je stappen behapbaar maakt. En hoe je kunt weten of je coachee ook echt de acties doet.

Bij alle stappen hebben we verdiepende en goedwerkende wandelcoach-oefeningen.

*Waar je ‘coachee’ leest kun je ook ‘cliënt’ lezen
**Waar je ‘hij’ leest kun je ook ‘zij’ of ‘die’ lezen

2022-10 VR Bunnik Wandelcoach Opleiding Marian van Riel 3 feb-23

….van studenten in de Wandelcoaching Opleiding

“Ik ben gewoon zeer tevreden over de Wandelcoach Opleiding. Het programma en de inhoud krijgen van mij een 9 en trainer Marian van Riel een 10. Ik zou niet kunnen bedenken wat Marian beter kan doen. De marketing kreeg een persoonlijk tintje en ik kon na de opleiding zelfstandig verder met het opzetten van mijn onderneming. Ik ben blij met mijn pitch en mijn eigen ‘Natuurmodel’. Ik voel me wandelcoach! Fijn ook de persoonlijke contacten die ik met Hilde en Marian had.
Marieke Broekhuis

Reacties studenten in de Wandelcoach Opleiding

Bedankt Hilde voor de mail en ook voor jou de beste wensen voor een mooi nieuw jaar!

Ik geniet ontzettend van de opleiding, ik kan wel zeggen… 1 van de beste keuzes die ik ooit gemaakt heb.
Voor mijn werk ontwikkeling maar ook als persoonlijke ontwikkeling haal ik zoveel uit de opleiding. En zulke mooie en vaardige docenten waarmee we mogen samenwerken en van leren.
Gewoon heel blij mee 🙂 Op naar het 2e deel en het examen! Fijne dag!

Vriendelijke groeten, Nancy Baltus-Breetveld

De Post-Hbo Wandelcoach Opleiding

Wil je wandelcoach worden? Een steengoede!
We hebben of zijn:

 • NOBCO-geaccrediteerde opleiding, wat jou de mogelijkheid geeft om erkend Practitioner Wandelcoach te worden (hoeft niet, mag wel): clear, targeted, compact and of high quality
 • Supertevreden en enthousiaste klanten
 • 20 jaar wandelcoachervaring met achtergrond als psycholoog
 • Toptrainers, zeer ervaren in wandelcoaching, opgeleid als vaktrainer, Nobco geaccrediteerd en fijne en warme mensen
 • Wetenschappelijk onderzoek naar onze stijl van wandelcoaching mét zeer positieve resultaten (RUG)
 • NRTO-keurmerk
 • CRKBO-geregistreerd
 • Twee succesvolle boeken, de WandelcoachWaaier en glasheldere hand-outs

Start nu!

Kom in actie en neem de voordelen mee van wandelcoaching. Het kan nog dit voorjaar! Start nu en voor de zomervakantie heb je het certificaat op zak.

Bunnik – 2 februari, 15 maart, 12 april, 26 april, 17 mei, 7 juni, 21 juni. VOL

Deventer (Diepenveen) – 9 februari, 1 maart, 22 maart, 19 april, 17 mei, 14 juni, 28 juni. Is 1 plek vrijgekomen door een gebroken been. VOL

In Haarlem (Overveen) – 26 februari, 25 maart, 22 april, 13 mei, 3 juni, 24 juni, 15 juli. Zijn nog 2 plekken beschikbaar. We zitten eenmalig op deze locatie. Nog 2 plekken!

EMCC EQA-EIA Nobco-logo

Grijp je kans, leer een betekenis gevend vak, ervaar de seizoenen van winter, voorjaar en zomer en behaal je certificaat. Het zal je verrassen!

Kijk op Wandelcoach Opleiding en meld je aan. Heb je vragen? Mail naar . Of bel me of stuur een appje naar 06 170 66 750.

Ik spreek je graag!

Hartelijke groet, Hilde Backus

© Wandelcoach.nl | Het Coach Bureau

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau