De Natuurtop 2015 is een inspiratiedag van en voor overheden en bedrijfsleven en vond plaats op 5 februari. Het was een bijenkorf met zoemende mensen en Natuur en Zorg vormde een belangrijk onderdeel. Samen met Tineke Franssen verzorgden wij het thema Wandelcoaching.

In 3 etappes namen we groepen mensen mee naar buiten om hen bewust het effect van de natuur te laten ervaren. We deden de Basiswandeling en enkele andere wandelcoachoefeningen. Zo wandelden oa Jelle de Jong, directeur van het IVN en Koen van Mensvoort van Next Nature mee. Verfrist en verkwikt stapten ze de bijenkorf weer in. Sharon Dijksma was opgetogen over samenwerking, zorg voor en inzet van de natuur, ook voor gezondheid.

Natuurlijk vertelde ik over het wetenschappelijk onderzoek naar Wandelcoaching, de waarde ervan voor mensen met stress, burn out, angsten en depressie en de 1,4 miljoen mensen die kampen met deze problemen. Wandelcoaches zijn hierin van grote betekenis. Dat vonden ze tof om te horen.

harm edens w

Met de presentator van de dag Harm Edens hadden we ook veel plezier!

logo natuurtop

De Natuurtop was een heerlijke dag waarin we veel mensen mee naar buiten namen om hen het effect van wandelcoachen te laten ervaren.

Hartelijke groet,
Hilde Backus

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau