De zomervakantie staat voor de deur en 69 wandelcoaches in 5 Wandelcoach Opleidingen en 1 Incompany Wandelcoach Opleiding ontvingen hun Certificaat of Bewijs van Deelname. We hebben ze (bijna) allemaal op de foto.

69 verschillende wandelcoaches, met ieder hun eigenheid, hun domein, thema en vakgebied, hun persoonlijke stijl en eigen natuur. En allemaal met empathie, deskundigheid, resultaatgedrevenheid en inzet van onze heldere, verfrissende methodiek en wandelcoachoefeningen in de natuur. Gefeliciteerd allemaal en heel veel succes en plezier.

Dank aan de opleiders Tineke Franssen, Marian van Riel en Anne Kremers: hun toewijding is groots. Vol vuur, warmte, individuele aandacht, deskundige inzet leidden ze de studenten op tot professionele wandelcoaches. En ze hebben genoten van de leergierigheid van de studenten, hun open nieuwsgierigheid, kritische blik, compassie, samenwerking en plezier. Diepgang in combinatie met lichtheid!

Dienst Justitiele Inrichtingen Incompany Wandelcoach Opleiding 2 feb-23

De wandelcoaches van Dienst Justitiële Inrichtingen – Tineke Franssen

Enkele reacties van studenten van de Wandelcoach Opleiding

Ik maakte de transitie van adviseur naar coach. Ik kan de coachende elementen in de praktijk brengen in mijn huidige werk als hoofd P&O. Én ik heb geloof in mijn eigen kunnen als wandelcoachen en mijn start als ZZP’er!
Ik snap de grote belangstelling voor de Wandelcoach Opleiding heel goed. Het is een fijne opleiding in een overzichtelijke periode (6 maanden) met deelnemers met verschillende achtergronden. Dat is boeiend, geeft prettige ontmoetingen en erg fijn onder leiding van trainer Marian van Riel. Zij is een allrounder: zowel op het gebied van supervisie als trainer.

Yvonne Kuipers

De opbouw is heel goed, ook de informatie in de map en de online-info. De structuur en duidelijkheid van de opleiding vind ik ook prettig.
Trainer Anne Kremers is zeer toegewijd, staat open voor gesprek. Ze geeft de opleiding met zeer veel passie en dat is voelbaar waardoor je enthousiasme ervaart. Ze laat iedereen in haar of zijn waarde. Mijn zelfwaardering als coach is gegroeid en mijn natuurlijke talent is bevestigd. Ik ben blij dat ik deze opleiding gedaan heb en trots dat ik mag zeggen dat ik bij jullie mijn certificaat gehaald heb.

Ingrid Hulscher

Ik heb een eigen bedrijf, wie had dat gedacht?
Ik heb mijn veerkracht en creativiteit terug hervonden.
Ik heb een stevige basis als wandelcoach.

Robertha Langenberg

Tineke Franssen is door en door ervaren in het wandelcoachen, dat was voor ons heel fijn, want ze weet als geen ander hoe het werkt en voelt. Een heel fijne, goede supervisor ook, een mooi, aardig en toegankelijk mens, met een fijne mix van een open minded houding en een wat meer zakelijke opstelling (to the point). Ze heeft me veel geleerd en het voelde heel vertrouwd bij haar.
Ιris

Ik leerde de eenvoud van het werken in en met de natuur. Geen hocus-pocus, maar terug naar de essentie van de zaak. Het heeft vooral zin gegeven in nog veel meer, het voelt als het begin van een nieuw verhaal.
Hannes Verdru

Ik wil de opleiding graag een 10 geven. Ik vond de praktijk en de theorie perfect op elkaar aansluiten. Ook de dag met marketing vond ik superinteressant, om op die manier te kijken naar wat je in huis hebt en hoe je verder wilt. Het mooiste vind ik de natuurassociaties, dat die beelden echt blijven hangen bij de coachees. Het zijn superankers. Ik ben erg geïnspireerd door de opleiding en vind de combinatie van natuur, naar buiten gaan en theorie een verademing!
Jeannine

De gecertificeerde kersverse wandelcoaches

2022-10 VR Bunnik Wandelcoach Opleiding Marian van Riel 3 feb-23

Blije wandelcoaches in Bunnik op 3 februari – opleider Marian van Riel

2022-10 VR-Deventer Wandelcoach Opleiding Anne Kremers 17 feb-23

De enthousiaste vrijdaggroep Deventer op 17 februari – opleider Anne Kremers

2023-02 VR-Oosterhout Wandelcoach Opleiding Marian van Riel op 23 juni-23

Zonnige certificaatuitreiking in Bunnik op 23 juni met Marian van Riel

2023-02 VR-Deventer Wandelcoach Opleidingt Anne Kremers 23 juni-23

De vrolijke Deventer-wandelcoachgroep op 23 juni met Anne Kremers

2023-02 VR-Bunnik Wandelcoach Opleiding met Tineke Franssen 30 juni-23

De wandelcoach-toppers in Bunnik op 30 juni met Tineke Franssen

En jij? Wil je na de zomer fris aan de slag als wandelcoach?

En ja, zo werkt het met het STAP-budget. De lucky-ones gaan het ontvangen en anderen hebben pech. Het STAP-budget heeft voor- en nadelen en dit was (waarschijnlijk) de laatste keer.

De groepen hebben nu weer enkele plekken vrij gekregen. Het vak van wandelcoach heeft de toekomst. Is het wat voor jou?

Wandelcoaching is fantastisch. Dat zeg ik het wel vaker, want het is écht een toevoeging. Dát we ontspannen en ons weer ‘mens’ voelen als we wandelen in de natuur merken we bijna allemaal. Ook dat we frisse ideeën krijgen of een antwoord op een dilemma. Merk je ook dat je humeur oplicht? En dat je sowieso opknapt in de natuur? Bijna iedereen weet en merkt het (en het is wetenschappelijk bewezen).

Maar wist je ook dat je als wandelcoach deze effecten van wandelen in de natuur kunt versterken? Dát helpt weer met wat je met je coachee kunt bereiken in je coaching. Hoe? Door belichaamde emotie(tegen)regulatie, en door de natuur betekenisvol te maken. Dit komt uit recente onderzoeken. Je leert het in de Post Hbo Wandelcoach Opleiding.

We moeten niet onderschatten hoeveel we kunnen betekenen en hoe groot de stress, spanning, onzekerheid en overbelastheid is. Zoveel mensen zijn zoekend. Het gaat niet goed met tieners en jongeren (de kranten staan er vol van). Eenzaamheid groeit in de individualistische maatschappij. 1,2 miljoen Nederlanders hebben burn-out-klachten. De GGZ is overbelast en heeft 84.000 mensen op de wachtlijst. Wat kunnen wandelcoaches daarin betekenen? Hoe kun je als hulpverlener of POH-GGZ-er naar buiten gaan? Leer het in de Wandelcoach Opleiding.

Wat leer je in de Wandelcoach Opleiding?

 • Heldere stappen! Je leert de structuur van een wandelcoachtraject. Veel studenten ervaren onze aanpak als vernieuwend en verfrissend. Elke opleidingsdag nemen we je mee in de volgende stap, die jij ook gaat nemen met je oefencoachees.
 • Alles wat we doen heeft een basis in de wetenschap en je maakt kennis met heldere theorie die we praktisch vertalen.
 • Je ontdekt hoe belangrijk verlangen is, hoe je coachee hier contact mee krijgt en hoe dit energie en koers geeft.
 • Je leert hoe je mensen zelf kan laten zoeken, zonder jouw interpretatie, advies, of suggesties. Je leert de vragen stellen die de ander helpen in zijn of haar eigen proces. Dat blijkt soms best moeilijk, maar het werkt heerlijk. Je geeft je vertrouwen aan de ander. En die gaat dat voelen.
 • Je begeleidt je coachee naar concrete gedragsstappen. Dan gaat er echt wat veranderen.
 • Je leert hoe je kunt begeleiden bij ingrijpende en lastige emoties. En ook hier kan de natuur verzachten en troosten.
 • Met onze leuke en ervaren ondernemerscoach leer je de basis van ondernemen. Zij is ook heel leerzaam voor als je wandelcoaching op je werk wil introduceren.
 • Met de aimabele boswachter ga je op pad en krijg je meer kennis van de natuur en leer je wat dat kan betekenen in je coaching.
 • Natuurlijk ontvang je:
  – Heldere hand-outs,
  – De Tookit met ruim 30 wandelcoach-oefeningen waarbij de natuur betekenisvol wordt en het lichaam ontspant.
  – Een uitgebreide marketing wegwijzer.
  – Mijn succesvolle wandelcoachboek ‘Wandelcoaching bij stress en onzekerheid; 7 Stappenplan voor coaches die de natuur in willen’ (2021, uitgeverij BOOM).
  – Mijn boek ‘Op weg naar plezier in je werk’ (2012, uitgeverij Forte).
  – Onze WandelcoachWaaier ‘Zo geef je bomen betekenis in je coaching’ die ik samen maakte met boswachter Norbert Kwint en natuurtekenaar Jasper de Ruiter. Een leuk en onmisbaar tool (past in je achterzak).
Boeken in de Wandelcoach Opleiding

Hoe kun je aan de slag?

Na de zomer starten we weer met 3 nieuwe Wandelcoach Opleidingen en 1 Opleiding tot RegisterWandelcoach.

 • Oosterhout:
  22 september, 27 oktober, 24 november, 15 december 2023, 12 januari, 2 februari, 1 maart 2024. Bijna vol.

 • Bunnik:
  29 september, 3 november, 1 december 2023, 12 januari, 9 februari, 8 maart, 5 april 2024. Bijna vol.

 • Deventer:
  6 oktober, 10 november, 8 december 2023, 19 januari, 16 februari, 15 maart, 12 april 2024. Bijna vol.

 • Bunnik, de opleiding tot RegisterWandelcoach:
  Volgde je al de Wandelcoach Opleiding en wil je verder groeien?
  13 oktober, 17 november, 8 december 2023, 19 januari, 2 februari, 1 maart, 22 maart en 19 april 2024. Er is voldoende plek.

eam Wandelcoach-nl Het Coach Bureau Hilde Backus

Ons superteam! Vlnr: Marian van Riel, Eveline Vermeeren, Anne Kremers, Hilde Backus, Wijnie Verheij, Tineke Franssen, Oda Salomons, Hans van Reeuwijk, Norbert Kwint.

Je bent van harte welkom! Natuurlijk!
Heb je vragen? Mail naar of bel 06 17066750.

Hartelijke groet,

Hilde Backus
© Wandelcoach.nl | Het Coach Bureau

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau