Daar komt je coachee aanwandelen voor de allereerste coachwandeling.
Nu begint het. Wat zeg je dan?
‘Heb je het gemakkelijk kunnen vinden?’ vraag je. ‘Ken je het hier?’

Dat zijn prima vragen om samen even op gang te komen. Maar soms kun je veel te lang blijven babbelen en vraag je je af: ‘hoe moet ik nu beginnen?’
Hoe neem je de regie en switch je van gezellige babbel naar start van je coaching? Ik vertel het in hieronder in het filmpje.

NB241021 HB YT

Mijn naam is Hilde Backus en als psycholoog specialiseer ik me ruim 20 jaar in wandelcoaching, want buiten geeft frisheid in je kop en in je lijf. Fijn voor jou. Fijn voor je coachee.

Hoe neem je op een soepele manier regie?

In de video leg ik uit hoe je op een soepele manier de overgang maakt van een gesprekje om het ijs te breken naar het moment dat jij het heft in handen neemt en het wandelcoachtraject start.

Want je coachee kan het ook spannend vinden. Ze kunnen soms doorbabbelen. Hoe neem je de regie? Hoe maak je de overgang?
Ik vertel je hoe ik het doe.

Zo

‘Zo, we gaan beginnen’ zeg ik dan. ‘We zijn aan het begin van het wandelcoachtraject van 4 wandelingen op weg naar …’ en dan noem je het resultaat wat uit het Startgesprek (intakegesprek) is gekomen en wat je hebt omschreven in de opdrachtbevestiging. Bijvoorbeeld ‘we zijn op weg naar je volgende loopbaanstap waarin je weer energie ervaart, waar je je talenten kunt inzetten en je je verder kunt ontwikkelen, zodat je weer plezier krijgt in je werk.’

Klopt het?’ Ja!, zegt je coachee. En ik zie het gezicht oplichten. Dat wil ze dolgraag. Want jij hebt in het Startgesprek helder gekregen wat je coachee zo ongelooflijk graag wil bereiken met het wandelcoachtraject. Als je dat aan het begin nog eens helder vertelt voelt je coachee zich helemaal gezien en is ze heel gemotiveerd voor het coachtraject.

Aankomen

Dan zeg ik. ‘Ik begin vaak met een korte oefening om even aan te komen in het bos (en bij jezelf, maar dat zeg ik er niet bij). Zal ik dat doen? Dan kijken we erna of je dat iets vindt.’

En dan zit je erin, je zit op koers en jij hebt regie. Je coachee ervaart de natuur, komt bij zichzelf, verzamelt aandacht en daarna gaat het over wat er echt toe doet.

De oefening is natuurlijk de Basiswandeling. De vernieuwde Basiswandeling kun je (samen met nog twee wandelcoachoefeningen) downloaden op mijn website.

Élke coachwandeling kun je starten met de Basiswandeling, het brengt rust en brengt je coachee naar de kern.

Daarna kun je verder met je stappen. Hoe je dit zorgvuldig, integer en monter doet en hoe je verder gaat in het wandelcoachgesprek, leer je in de Post Hbo Wandelcoach Opleiding.

Wandelcoachen is fantastisch. Vernieuwend, verfrissend en met concrete resultaten.

Wandelcoaching Bunnik

Zin om steengoed te leren wandelcoachen?

Wandelcoaching is fantastisch. Het is écht een toevoeging. Dat blijkt uit meerdere onderzoeken en ook onze methodiek is wetenschappelijk onderzocht (met zeer goede resultaten!). Leer wandelcoachen waarbij je de natuur zinvol inzet zonder dat het zweverig wordt.

Wanneer en waar kun je de Post-Hbo Wandelcoach Opleiding volgen?

  • Bunnik: Vr 17 januari, 14 februari, 14 maart, 11 april, 9 mei, 6 juni, 4 juli 2025. Bijna vol. Meld je hier aan.
  • Den Haag (eenmalig): Vr 7 februari, 28 februari, 4 april, 25 april, 23 mei, 13 juni, 11 juli 2025. Meld je hier aan.
  • Apeldoorn (eenmalig): Vr 14 februari, 14 maart, 11 april, 16 mei, 6 juni, 27 juni, 11 juli 2025. Meld je hier aan.
NOBCO EMCC

Wil je de Nobco-variant van deze Wandelcoach Opleiding volgen?

Dat kan! Je gaat op weg naar je EIA-certificering, de Europese Individuele accreditatie. Kijk op Post Hbo Wandelcoach Opleiding, voor meer info.

Heb je vragen? Schroom niet. Al je vragen zijn welkom. of 06 170 66 750. Ik spreek je graag!

Hartelijk groet, Hilde Backus

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Wandelcoach.nl

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau