Wandelcoachen_is_hip_HildeBackus_CoachBureau

Wandelcoachen is hip!

Natuur, duurzaamheid, groen zijn helemaal in èn hip! Natuur is de ideale antistof voor stress en ook voor verveling waar we soms aan blootstaan. We grijpen dan meteen naar onze smartphone en ons hoofd komt maar niet tot rust. Steeds meer mensen zien in dat we moeten stoppen met onze mooie aarde te verprutsen en dat we zuinig moeten zijn met onze grondstoffen. Maar met de toegenomen asfaltisering – die zelfs tot in onze achtertuinen is doorgedrongen – moeten we eropuit om de natuur te beleven!

Ik zie in de Wandelcoach Opleiding frisse, compassievolle, leergierige wandelcoaches. Ze zien er steeds kleurrijker uit. Wandelcoachen is hip en van deze tijd! Dat wil niet zeggen dat wandelcoaches geen diepgang hebben. Integendeel: ze spelen in op de toegenomen behoefte aan reflectie, introspectie en de vraag: hoe wil ik leven terwijl er zo’n grote moetens-druk is. Door hun trajecten in de natuur aan te bieden nemen ze meteen de heilzame werking van het groen mee.

Dat dit werkt weten we allemaal – en het is bevestigd in het eerste wetenschappelijke onderzoek naar het effect van wandelcoaching.

Wandelcoaches sluiten aan bij vragen van deze tijd

Je hoeft de krant maar open te slaan … Verhalen over stress vliegen je om de oren. Burn-out en bore-out nemen toe. We zíen het ook bij de mensen die we wandelcoachen: stress, zorgen en angsten nemen toe. Ze zijn moe.

Waar veel mensen lijden onder de eisen van de prestatiemaatschappij, zijn er ook mensen die het antwoord bieden: wandelcoaches bijvoorbeeld! Samen met alle coaches die zich richten op het voorkomen en herstellen van (werk)stress helpen we mensen weer in het vinden helderheid, innerlijke rust en energie, trouw aan waarden en hernieuwde keuzes voor plezier in werk en leven.

Wandelcoachen_hip_CoachBureau_HildeBackus

Behoeften aan ontwikkeling

Onze ouders of grootouders (afhankelijk van jouw leeftijd) praatten niet over hun emoties. Die had je gewoonweg niet. En àls je ze al had, hield je ze voor je. Als dat niet lukte, werd je ‘gek’. Leven was nu eenmaal lijden. Lijden, niet zoals in het boeddhisme bedoeld, maar gewoon op de nuchtere Hollandsche manier: tanden op elkaar, niet kniezen, doorwerken. Dat is wel veranderd. Gelukkig maar.

Nu: we lezen boeken, volgen opleidingen, workshops, trainingen en ontwikkelen onszelf. We zijn geïnteresseerd in een leven volgens onze waarden, zinvol werken, van betekenis zijn, en een fijn en prettig leven nastreven mag. Er is ook de hoop en steeds meer de ervaring dat dit kan. Coaches en wandelcoaches faciliteren het proces van persoonlijke ontwikkeling en we maken stappen op weg naar minder zorgen en stress en meer geluk.

Veel (aspirant-)coaches hebben trouwens zélf ook de wens om zich verder te ontwikkelen en ontplooien. Ook zij zijn nieuwsgierig naar zichzelf: waarom doe ik zoals ik doe? Hoe kan ik mijn eigen geschiedenis beter begrijpen? Hoe kan ik anderen begeleiden in hun proces op weg naar leven en werk met meer plezier, voldoening en succes?

Goede werkgevers zorgen goed voor hun medewerkers

Een gevolg van de toegenomen werkdruk en werkstress waarmee werknemers kampen, is dat de arbeidsomstandighedenwet is aangepast. Er is meer aandacht voor preventie, beroepsziekten en arbeidsgerelateerde gezondheidsklachten. De betrokkenheid én verantwoordelijkheid van werkgevers voor het welzijn van medewerkers nemen toe.

Goed werkgeverschap, dus goede zorg voor hun medewerkers, wordt voor bedrijven ook steeds meer een mogelijkheid om zich te onderscheiden van andere bedrijven. Zo worden ze aantrekkelijker voor zowel nieuwe mensen als zittende medewerkers.

Geaccrediteerde Post-Hbo Opleiding tot Register Wandelcoach®

Om wandelcoaches optimaal aan te laten sluiten bij de vragen van deze tijd hebben we een vervolg ontworpen op de bestaande Wandelcoach Opleiding. Na afloop van de Post-Hbo Opleiding tot Register Wandelcoach® ontvang je een geaccrediteerd en erkend Post-Hbo-diploma en word je inschreven in het Abituriëntenregister van het CPION en de SPHBO. Ben je lid van de NOBCO, dan ontvang je 91 PE punten.

logo-cpion      NOBCO-logo

Wandelcoachen_hip_WandelcoachOpleiding

Wil je je ook stapsgewijs ontwikkelen tot een professioneel Wandelcoach?
Maak een vlotte start en meld je aan voor de Wandelcoach Opleiding in oktober 2022 in Bunnik (er is nog 1 plaats vrij!).
Of  kies je toch liever voor januari 2023 in Bunnik, Deventer of Oosterhout? Meld je dan aan voor de wachtlijst van de Wandelcoach Opleiding.

De Vervolg-Opleiding start in januari 2022.

Let op: Deze opleiding is het vervolg op de Wandelcoach Opleiding. Samen vormen ze de Opleiding tot Register Wandelcoach®. Je kunt deze Vervolg-Opleiding dus alleen volgen als je de Wandelcoach Opleiding afrondde. Zij-instromen is niet mogelijk.

Heb je belangstelling? Aarzel niet en meld je aan voor de start. Ik houd je op de hoogte.

Meer informatie lees je hier.

Hilde Backus
© Wandelcoach.nl | Het Coach Bureau

Logo WandelcoachOpleiding    Opleiding Register Wandelcoach

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!