Jarig

Zondag, 20 december, ben ik jarig. Samen met dierbaren, familie, vrienden en vriendinnen vieren we het. Uitgebreid. Ik ben verzot op jarig zijn. Het weerzien, het enthousiasme, de vertrouwdheid: een jaarlijkse reünie.

Traktatie voor jou

Ik trakteer je graag. Ik deel graag.
Het was een superfijn jaar. We reisden naar Italië voor een lome vakantie, wandelden door de nauwe straatjes van Genua en bezochten op een later moment ook Bazel (verrassend mooie en rustige stad) en Parijs. In Nice zagen we de prachtige schilderijen van Marc Chagall. In Val d‘Aosta wandelden we in de bergen met indrukwekkende natuur en cascades. Verder wandelde ik veel op de Veluwe, het hele jaar door. Natuurschoon is dichtbij.

In de media in 2015

  • In februari schreven Claartje van Sijl en ik voor het Tijdschrift voor Coaching, over het spanningsveld tussen hulp bieden als (wandel)coach en geld vragen. We kunnen er mee worstelen, ook in de Wandelcoach Opleiding is het zaak een wikken en wegen. Lees: Hulp geven en geld vragen. Mag dat? 
  • In maart interviewde Erno Hannink me over het succes van mijn wandelcoach bedrijf. Ja, het gaat echt lekker. Beluister de podcast: Je wordt de specialist in jouw product 
  • In juni was de feestelijke lancering van de Beter-in-het-Groen-zoeker. Hiermee vind je al het groen- en buiten-aanbod in zorg en sport. En dus ook alle wandelcoaches. Ben je wandelcoach en nog niet aangemeld? Doen! ‘Beter in het Groen’ had al meer dan 10.000 bezoekers. Het was tof om in de klankbordgroep van Beter in het Groen mee te denken.
  • In augustus maakte RTL4 opnames en zaagde Diantha Brooks me door over mijn wandelcoach-werk voor het programma LifeStyle Experience. Bekijk wat er van overbleef in de 2 minuten Wandelcoach.
  • Voor het septembernummer van het Tijdschrift voor Coaching maakte Jikke de Ruiter een beschouwing over nichen. Lees 10 niches van coaches waaronder de Wandelcoach. Iedere coach een eigen niche 
  • In september liep journalist Rianne van der Molen mee met een coachwandeling van Corrie Reijngoud in het Amsterdamse Bos en interviewde ze mij over wandelcoaching. Lees Met je binnenste naar buiten dat verscheen in het Algemeen Dagblad en regionale kranten.
  • Ook in september was de superleuke Inspiratiedag van de Beroepsvereniging Groene Zorg. Ik mocht meedenken en voorbereiden met deze gevarieerde en leerzame dag. Lees de terugblik van Maria Dekker Groene Interventies hebben de toekomst!
  • Op mijn YouTube-kanaal staan de nieuwe wandelcoach-filmpjes die Elisabeth Griffioen maakte. Bekijk ze hier.
  • Vers van de pers: Het geheim van geluk van Nancy Peeters. Meer plezier en energie in 28 dagen. Een boek om meteen gelukkig van te worden. Ik was ‘meelezer’, werd er meteen gelukkiger van en schreef een quote op de achterflap. Een aanrader!

Wandelcoach-onderzoek

De positieve resultaten van het wandelcoach-onderzoek presenteerde Agnes van den Berg al weer een jaar geleden. We wachten nog op het rapport en ze belooft dat het nu snel gaat komen. Ik houd je op de hoogte.

De Wandelcoach Opleiding

De Wandelcoach Opleiding is een feestje. Dit jaar gingen weer 4 nieuwe groepen van start met superleuke en bevlogen deelnemers. Ik ben onder de indruk van hun deskundigheid, leergierigheid en samenwerking. Ze zijn secuur in hun coachen, compassievol naar de coachee, dol op de natuur en: op elkaar!

Ik ben blij dat het me steeds weer lukt om Agnes van den Berg te strikken in haar megadrukke bestaan, naast wandelcoach en auteur Aat van der Harst en de natuurminnende en vrolijke Boswachter Norbert Kwint.

Nieuwe groepen, nu ook in België!

In januari 2016 start ik met 2 nieuwe groepen en in april met een 3e extra groep, vanwege de grote belangstelling. Ook in april begin ik de Wandelcoach Opleiding in België!
Dus 4 nieuwe groepen in het voorjaar. Heerlijk! Ik heb er reuzeveel zin in.

De Verjaardagstraktatie: mijn Ebook nu 3 dagen gratis beschikbaar!

Genoeg te vieren. Ik trakteer graag op mijn Ebook:
Door de Bomen het Bos weer zien!
25 individuele wandelcoachtrajecten die mensen samen met mij doorliepen, in Amelisweerd en Rhijnauwen. 193 Pagina’s, inspirerende verhalen, tips, foto’s van echte mensen en van natuur natuurlijk. Mooi ontworpen in full color.

Normaal € 9.95. Van 18 – 20 december Gratis!

Hoe ontvang je het Ebook Door de Bomen het Bos weer zien gratis?

En natuurlijk wens ik je een fijne vrije dagen en een gedreven en energiek 2016 met een rustig en vrolijk gemoed. Misschien ontmoet ik je in het nieuwe jaar.
Ik verheug me erop.

Hartelijke groet,
Hilde Backus

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau