Misschien herken je dit wel: je hebt iemand begeleid of gecoacht. Je cliënt of coachee is tevreden. Fijn!

Maar jij blijft toch achter met een gevoelens en gedachten als:

We hebben eigenlijk gewoon fijne gesprekken gehad. Heb je wel de goede coachvragen gesteld? Je hebt geluisterd, zeker. En de ander heeft zijn hart gelucht. Die was er blij mee, dat zag je. Maar wat heb je nu toegevoegd? Wat gaat er nu werkelijk anders in het leven van je coachee?

Je voelt dat je er meer in zit, dat je beter zou kunnen. Je mist verdieping. En eigenlijk ook wel verbinding. Soms baal je ervan en word je er ook moe van. Je twijfelt. Je wilt echt van betekenis zijn. Maar hoe?

Het zou kunnen dat je deze coachvraag hebt gesteld (zie filmpje). Maar het kan aan veel dingen liggen.

Wéét dat je in de Wandelcoach Opleiding technieken, coachvragen en vaardigheden leert, wandelend in de natuur, die je nergens anders leert. We zijn heel blij dat de NOBCO/EMCC, het belangrijkste beroepsorgaan voor coaches, dat ook erkent!

Je kunt opgeleid worden tot erkend Practitioners-Wandelcoach. De assessoren benoemen veel waarderende aspecten in het eindrapport over onze Post Hbo Wandelcoach Opleiding, en:

In short, the training can be classified as clear, compact, targeted and of high quality.

Laat ik je meenemen in de coachvraag die ik vrijwel elke coach, psycholoog, maatschappelijk werker hoor stellen. En laat ik je uitleggen waarom deze coachvraag niet werkt. Je schiet er niets mee op.

En natuurlijk vertel ik je wat je wel kunt doen, welke coachvragen kun je beter stellen. Je krijgt een inzicht, een handvat en je gaat zelf ook ervaren hoe deze manier je coachee werkelijk nieuwe veranderingen in zijn leven gaat brengen. Veranderingen die hij wil.

‘Je leert in de Wandelcoach Opleiding ook hoe je een eigen praktijk kunt starten. Echt iets voor jezelf beginnen, dat sprak me enorm aan. Na de opleiding ben ik dan ook vrijwel meteen gestart met mijn eigen praktijk Flow Wandelcoaching. Dat doe ik meestal op vrijdag, en soms ook in het weekend. Het voelt helemaal niet als werken!’
Jade Stultjens (28), Flow Wandelcoaching

‘Ik genóót van de Wandelcoach Opleiding, het plezier in de groep, de structuur en de wandelcoachoefeningen. Wat ik leerde wakkerde mijn creativiteit aan. Ik merkte mijn uitgesproken visie op mentale gezondheid in onderwijs. Toen werd DrieKacoaching geboren. Met mijn busje ga ik de scholen langs en haal ik de scholieren op. We gaan de natuur in. Nu bepaal ik alles zelf. Ik volg míjn missie en visie. Zo fijn!’
Karen Janssen, DrieKacoaching

‘Ik ben 61 en je kunt op elk moment in je leven een nieuwe stap maken. Dat wil ik zo graag tegen iedereen zeggen. Je bent nooit te oud om aan iets nieuws te beginnen! Ik leerde veel tijdens de Post-Hbo Wandelcoach Opleiding. Natuurlijk over coachen in de natuur, maar ook over mezelf. Ik stelde mezelf vragen die ik ook aan mijn coachee stel. Dat zette me aan het denken en gaf me inzicht. Ik zag dat ik tegen dezelfde dingen bleef vechten. De natuur laat heel veel los, maar dat is geen einde. Er ontstaat juist ruimte voor iets nieuws. Zo stapte ik de wandelcoaching. Ik wil nog lang niet met pensioen! Het gaat heerlijk.’
Loes Steinebach, Adelante OnderwijsCoaching

Heb je ook zo’n zin om een frisse, nieuwe start te maken in het nieuwe jaar?

Doe mee met de Post-Hbo Wandelcoach Opleiding en verrijk jezelf, jouw leven én dat van anderen.

De Wandelcoach Opleidingen die starten in het nieuwe jaar zitten alweer bijna vol. Onze opleidingen gaan altijd door. Je kunt je dit jaar nog aanmelden voor het oude tarief. Volgend jaar gaat het tarief omhoog.

Wil je ook een verfrissend nieuwe aanpak ontdekken die je zekerheid, rust, houvast en richting geeft in je coachwandeling? En waarbij je leert hoe natuur betekenisvol wordt voor je coachees, zonder dat het vaag of zweverig wordt? En waarbij ontdekt wat je nog meer kunt doen dan alleen wandelen? Op weg naar resultaat waar je coachee echt mee geholpen is. Je leert ook hoe je op weg kunt naar klanten in de Post Hbo-Wandelcoach Opleiding.

Waaar en wanneer?

  • Bunnik (bij Utrecht): 2 februari, 15 maart, 12 april, 26 april, 17 mei, 7 juni, 21 juni  Meld je hier aan
  • Diepenveen (bij Deventer): 9 februari, 1 maart, 22 maart, 19 april, 17 mei, 14 juni, 28 juni  Meld je hier aan
  • Oosterhout (bij Breda): 16 mei, 6 juni, 4 juli, 5 september, 3 oktober, 7 november, 21 november  Meld je hier aan

Logo EMCC Practitioner Post-Hbo Wandelcoach Opleiding

We hebben ook de Wandelcoach Opleiding met NOBCO-variant (EQA/EIA)!

Heb je belangstelling voor de NOBCO-variant van de Wandelcoach Opleiding? Je volgt dan dezelfde opleiding maar met enkele aanpassingen volg je de erkende NOBCO-opleiding die opleidt tot Wandelcoach op Practitionerslevel. Je hebt de Europese en stevige erkenning van het EMCC en je kunt je aansluiten als volwaardig coach bij de NOBCO. Lees hier meer en maak meteen een belafspraak via . We geven graag meer info.

Je bent van harte welkom! Met al je vragen. Ik spreek je graag persoonlijk. Mail naar en we maken een telefonische afspraak.

Hartelijke groet, Hilde Backus

© Wandelcoach.nl | Het Coach Bureau

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau