Silvia Tax

Silvia Tax

Silvia Tax rondde onlangs de Wandelcoach Opleiding af. Met haar aansluitende werkervaring en vaardigheid van nauwkeurig onderzoeken ontpopte ze zich in korte tijd tot een bekwame wandelcoach. Lees haar eigen verhaal.

Silvia:

Vorig jaar kwam de grote ommekeer in mijn werkende bestaan. Net als zo velen kreeg ik te maken met een reorganisatie, en … dit keer behoorde ik tot de collega’s die moesten vertrekken. Van alles gaat er dan door je hoofd. Geen werk meer straks! Hoe nu verder?

Ik had de laatste tijd al uren afgebouwd, om meer tijd voor mezelf te hebben en nieuwe dingen te gaan doen naast mijn werk, maar dit was wel heel erg drastisch. Ik besloot een coachtraject te volgen en ging veel wandelen (een grote passie van mij) om tot rust te komen en over de toekomst na te denken.

Herkenbare problemen

Tijdens zo’n wandeling bedacht ik hoe fijn het zou zijn als ik het wandelen zou kunnen combineren met mijn wens om anderen te helpen bij het leren omgaan met hoge werkdruk en onzekerheden als een reorganisatie. Herkenbare problemen waar ik zelf ook mee te maken heb gehad en waar ik mee heb leren omgaan. Ik bedacht ook hoe fijn ik het zelf vond om gecoacht te worden in mijn zoektocht naar houvast voor de toekomst.

2016-03-22boom

Wandelcoachopleiding

Ik besloot eens te gaan googelen op wandelen en coachen, en kwam terecht op de site van Hilde met de wandelcoachopleiding. Ik werd er helemaal enthousiast van: dàt was wat ik zocht! Maar ik had ook twijfels: kon ik dat wel? Had ik niet meer vooropleiding nodig? In een leuk en uitgebreid telefoongesprek met Hilde ontdekte ik hoeveel ervaring ik eigenlijk al had als begeleider van auteurs en collega’s op mijn werk. Vervolgens een bezoek aan de informatiemiddag en ik was om. Ik ging de wandelcoachopleiding doen! Ik wilde het combineren met taal- en redactiewerk.

Mix

Vol verwachting en ook wel een beetje gespannen begon ik in september aan de wandelcoachopleiding. Die spanning was ik heel snel kwijt, want ik voelde me direct thuis in de groep, die heel gevarieerd was in achtergrond en werkervaring, en waar ik ook prima tussen paste. De wandelcoachopleiding bleek een heerlijke mix van theorie en achtergrondinformatie, heel veel praktisch oefenen (uiteraard buiten), en interessante gasttrainers die het wandelcoachen van verschillende kanten belichtten en toepasten in hun werk.

In de prettige sfeer die Hilde creëert tijdens de opleidingsdagen, en de fijne groep medecursisten, voelde ik me snel op m’n gemak. Het praktisch oefenen met de wandelcoachtechnieken ging best goed en het belangrijkste: ik vond het leuk, en werd bevestigd in mijn vermoeden dat dit echt iets voor mij was!

Proefklanten wandelcoachen

Ik ging aan de slag met vijf proefklanten. In het begin nog wat aarzelend, maar gaandeweg ging het steeds beter. Mensen vonden het fijn om met mij te wandelen, en ik boekte ook mooie resultaten: de ontspanningswandeling aan het begin van de wandeling vond iedereen heel fijn, het lukte hen beter om met de stress op het werk om te gaan, ze vonden het heerlijk om nu eens tijd voor zichzelf te nemen en erover na te denken wat ze nu echt graag zouden willen, en … een van mijn proefklanten vond zelfs een nieuwe baan die helemaal bij haar wensen paste.

Zoals ze het zelf omschreef: “Door het coachtraject hebben we mijn wensen en voorkeuren naar voren gehaald. Anders had ik deze vacature misschien niet eens gezien. Nu heb ik een nieuwe baan in een totaal andere richting!”

Echte klanten wandelcoachen

Ik groeide als wandelcoach, en weet nu zeker: dit is wat ik wil. Vol trots nam ik mijn certificaat in ontvangst. Jammer bijna dat de opleiding al afgelopen is. Aan de andere kant heb ik genoeg bagage om als wandelcoach verder te gaan. En helemaal eindigen doet het leren niet: ik volgde de masterclass Marketing voor wandelcoaches van Ellen de Lange-Ros en Hilde, waar ik nog meer leerde over de manier waarop ik mijn wandelcoachbureau succesvol in de markt kan zetten.

2016-03-22bos

En nu? Nieuwe opdrachten!

Het gevolg van dit alles? Ik heb mijn eigen wandelcoachbureau Groen Ontspannen in Den Haag. Een van mijn proefklanten is mijn eerste betalende klant geworden. Als wandelcoach richt ik me op vrouwen die last hebben van werkdruk, of twijfelen of hun huidige werk nog wel echt is wat ze willen. Reorganisatieprocessen spelen daar vaak een belangrijke rol in. Ik bied mijn wandelcoachdiensten aan bij uitgeverijen, arbodiensten en brancheorganisaties.

Daarnaast heb ik mijn redactiebureau Structuur in Tekst. Naast mijn werk voor uitgeverijen, richt ik me op (startende) ondernemers die moeite hebben met het schrijven van teksten. Ik help ze met het schrijven van websiteteksten, nieuwsbrieven en blogs, en begeleid bij het maken van boeken en e-books. Wandelen is onderdeel van de opdracht. Zo komen de zzp-ers los uit hun dagelijkse omgeving, kunnen ze ontspannen en op een andere manier nadenken over wat ze over hun diensten en onderneming willen zeggen. Tegelijkertijd heb ik de gelegenheid om mijn klant beter te leren kennen, zodat ik werk op maat kan bieden en kan schrijven in de stijl die bij de klant past. Ik heb net mijn eerste opdracht op die manier binnengehaald, en het wandelen is van beide kanten enorm goed bevallen. Ook collega wandelcoaches zijn mijn klanten.

Vertrouwen in de toekomst

Kortom: de wandelcoachopleiding heeft mij enorm geïnspireerd en heeft er mede voor gezorgd dat ik vol vertrouwen mijn toekomst als zelfstandig ondernemer tegemoet ga.

  • Ervaar je werkdruk in een reorganiserende organisatie? Wil je ontspannen en ontdekken wat je keuzes zullen zijn?
  • Of ben je een startende ondernemer en raak je de weg kwijt in je websiteteksten en andere teksten?

Neem contact met me op en we gaan wandelen. Op dit moment werk ik nog aan mijn websites. Kijk alvast op Facebook.

Silvia Tax


logo opl

Is het vak van zeer bekwame en professionele Wandelcoach iets voor jou?
Hier lees je meer over de Wandelcoach Opleiding en ook hoe je je meteen kunt aanmelden.

Welkom!

20151013landhuis

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau