Wow, wat een enthousiasme, bevlogenheid en warmte in de reacties op mijn aankondiging van het Wandelcoachfestival. Op Linkedin, twitter, in mijn mailbox en in persoonlijke gesprekken. Superveel dank, ik gloei er nog van na. Het gaf meteen veel nieuwe aanmeldingen voor het Wandelcoachfestival! Ik zie naar iedereen uit!

20140829blij

Waarom is wetenschappelijk onderzoek belangrijk voor de toekomst van Wandelcoaches?

Agnes van den Berg (hoogleraar Natuurbeleving) onthult op het Wandelcoachfestival alle resultaten van het onderzoek naar het effect van wandelcoaching op stress en burnout. Ze bespreekt ook andere effecten die ze ontdekte.

Als wandel/natuurcoach weet je hoe waardevol de natuur is voor jezelf en je coachklanten. Je hebt het allang ervaren. Waarom is er dan nog een wetenschappelijk onderzoek nodig?

Agnes bespreekt in haar presentatie wat de waarde is van wetenschappelijke onderzoek (en de resultaten) voor het serieus nemen van het vak van Wandelcoach, de professionalisering van het vak van Wandelcoach en de toekomst van de Wandelcoaches.

Een enorme groep mensen heeft klachten waarbij de natuur een grote betekenis kan hebben in het herstel. Klachten als stress, burnout, boreout, verdriet, eenzaamheid, zorgen, piekeren enz. Ze hebben baat bij een wandel- of natuurcoach. Maar hoe vinden de klanten de wandelcoaches of andere professionals die werken met natuur en gezondheid? Wetenschappelijk onderzoek is een voorwaarde voor de professionalisering van het vak van Wandelcoach.

Wat betekent natuur voor Agnes van den Berg?

Agnes is weer terug van vakantie. In dit filmpje kun je Agnes zelf beter leren kennen. Wat betekent natuur voor haar? Hoe integreert Agnes natuur in haar werk?

Voor wie is Het Wandelcoach Festival interessant?

Voor jou als je:

  • Wandelcoach bent (of wilt worden) en geen middenmoot wilt zijn maar als high-professional er wilt uitspringen!
  • Als je af en toe buiten coacht, de waarde ervaart en je kennis en vaardigheden wilt uitbreiden op een manier zodat je het meteen de volgende dag kunt toepassen.
  • Als je personeelsadviseur, maatschappelijk werker, psycholoog, manager, geestelijk verzorger bent en wel eens een gesprek buiten voert (of wilt voeren) en je gespreksvoering wil professionaliseren.
  • Voor iedereen die op de hoogte wil zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wandelcoaching en op zijn gemak en met plezier toepasbare kennis wil op doen.
  • Op ontspannen wijze nieuwe mensen wilt ontmoeten.

Bezoekers van het Wandelcoach Festival aan het woord

Wat een leuk, aantrekkelijk programma. Ik schreef me zojuist in. Vooral benieuwd naar het verhaal van Agnes van en Berg en wat zij ontdekte over wandelcoaching. Zin in dit festival!
Aat van der Harst, Verhalen onderweg, Wandelcoach

Ik heb me aangemeld en kom naar het festival op 3 oktober. Ben benieuwd naar de concrete presentatie van Agnes van de Berg en naar wie ik daar allemaal ga ontmoeten!
Yura Boerma Coach voor moeders/Wandelcoach

Ik heb me ook aangemeld! Dus mij ga je weer ontmoeten @yura 😉 En natuurlijk al die andere bekende gezichten. Gezellig om jullie allemaal (weer) te zien op 3 oktober.
Jettie van den Houdt, Wandelcoach, Trainer/Opleider

Ik ben er ook bij! Ben ook heel benieuwd naar het onderzoek van Agnes van de Berg en verheug me op de workshops.
Marianne Grooten, Wandelende Loopbaancoach

Wandelcoachfestival op 3 oktober. Ik kom! Inspirerende workshops.Talent in het groen, Team in het Bos, Natuurlijk geld. Ontmoetingen. Ik heb ervaren dat wandelcoaching werkt. Zal dit onderbouwd worden door Natuur en Wetenschap, de presentatie van het onderzoek van Agnes van der Berg?
Nicolette Leenstra, Dichter, Schrijfdocent, Musicus, Wandelcoach

Ik kom ook! Het programma ziet er heel aantrekkelijk uit, Agnes komt vast met verrassingen. Ook leuk om al de collega wandelcoaches te zien. En festival klinkt natuurlijk ook een stuk leuker dan een congres…….
Heleen Hoogendam, (Wandel)Coach en Trainer

Natuurlijk ga ik hier naartoe! Als wandelcoach wil ik op de hoogte blijven van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en andere (wandel)coaches ontmoeten. Dit wandelcoachfestival is daarvoor het juiste adres.
Miryam Wilting, De Gooische Wandelcoach

Ik ben van de partij en zie uit naar mooie ontmoetingen! Hilde biedt een verrassend en inspirerend programma met een feestelijk tintje. Tijdens de opleiding van Hilde heb ik al een klein voorproefje gehad van de eerste voorzichtige uitkomsten van het onderzoek van Agnes en ik verheug me erg op het complete verhaal. Ik ben er van overtuigd dat het onze professie gaat helpen aan nog meer erkenning en ook anderen zal inspireren om vaker buiten te gaan werken. Zo versterken we elkaar!
Gerda van der Wal, Wandelcoach en Manager

Hier moet je bij zijn als wandelcoach! Ik ben er in ieder geval en heb heel veel zin om meer wandelcoaches op het festival te ontmoeten. Inspiratie en wetenschappelijk bewijs gaan hier hand in hand. Mooi vak hebben we toch en Hilde is voor mij ook een inspirerend voorbeeld! Graag tot dan.
Marian Lubbers, Eigen Spoor Wandelcoach

Natuurlijk ben ik ook van de partij. Hilde heeft een mooi inspirerend programma opgezet, dat wil ik niet missen. Tijdens de opleiding van Hilde is al een tipje van de onderzoekssluier opgelicht en ben erg benieuwd naar de volledige onderzoeksresultaten van Agnes. Verheug me op mooie ontmoetingen. Tot 3 oktober 🙂
Inge Smit, Sr. Adviseur HRM + Organisatieontwikkeling/Wandelcoach

Leuk! Een Wandelcoachfestival! Ik ben erbij. Ik kijk er naar uit om collega’s te ontmoeten en elkaar te inspireren. Ik ben ook erg benieuwd naar de onderzoeksresultaten van Agnes. Ik heb er zin in.
Arjanne Boekhout, Buitenkracht Tuincoach

Ik kijk er naar uit iedereen te ontmoeten en ben benieuwd naar de workshops en de resultaten van het onderzoek van Agnes van den Berg. Tot 3 oktober!
Mayke Bergmans, Coach

Update: het Wandelcoachfestival vond plaats in oktober 2014, aanmelden is niet meer mogelijk.

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau