Wandelcoach in Beweging

In Wandelcoach-in-Beweging vertelt een professionele Wandelcoach over ervaringen in de opleiding en haar of zijn eigen wandelcoachbedrijf en wandelcoachwerk.
Vandaag: Karin Brouwer uit Utrecht.

karin_w

Stress door ‘te veel’? De natuur biedt structuur!

Karin:

In een ‘vorig leven’ heb ik orthopedagogiek en onderwijskunde gestudeerd maar sinds 2002 werk ik als Professional Organizer. Mijn bedrijf Structuur loopt goed: ik heb voldoende werk in individuele begeleiding en regelmatig geef ik de cursus ‘Rust en ruimte in huis en hoofd’. Ik vind het heerlijk om iemand, die last heeft van ‘te veel’, geen overzicht meer heeft en uitstelgedrag vertoont, weer goed op weg te helpen.

Toch heb ik al lang het gevoel een beetje vast te zitten. Ik begeleid een aantal mensen vanuit het PGB en dat zijn langdurige trajecten, soms wel jaren. Er zitten vaak herhalingen in. Ik was toe aan een nieuwe stap.

Ik was me al langer aan het oriënteren op een verdieping in mijn werk. Welke opleiding zou aansluiten? Daarnaast ga ik al jaren ’s ochtends vroeg naar het bos: heerlijk opladen en ideeën krijgen. De heilzame werking van wandelen in het bos had ik al aan den lijve ondervonden.
Dus toen deze twee bij elkaar kwamen in het aanbod van de Wandelcoachopleiding zoals Hilde die organiseert, was voor mij meteen duidelijk dat ik dat wilde doen. Ik kon niet wachten om te starten.

De aanpak

De dubbele aanpak in de opleiding sprak me zeer aan. We werden geschoold in een resultaatgerichte manier van wandelcoachen in de natuur en tegelijkertijd ook in het opzetten van je eigen wandelcoachbedrijf.
Het was een heel verrijkende stijl van coachen en naast duidelijke theorie waren er veel praktische oefeningen die we zo in onze Toolkit konden stoppen. En dan die oefeningen in en met de natuur: een openbaring wat de natuur ons kan vertellen!

Tussen de opleidingsdagen oefenden we met proefklanten; bijzonder om mee te maken dat je al zo snel resultaat kunt boeken met iemand die je coacht. In onze mastermindgroepjes coachten we elkaar verder.

Achteraf gezien is me nog duidelijker geworden hoe goed de opleiding in elkaar zit. In het begin heb je misschien niet meteen behoefte om over je niche na te denken, maar het is een zoektocht waar je ook echt een half jaar voor nodig hebt en mee moet experimenteren. Het geeft een heel goed gevoel als je aan het eind van de Wandelcoachopleiding weet wat je gaat doen, wie bij je past.

20150113zonnig

De groep

De rol van Hilde is hierin natuurlijk heel bepalend; zij heeft een mooie combinatie van enthousiasme, betrokkenheid en ‘zachte en heldere’ wijsheid [=wijsheid met compassie]. Hierdoor schept zij snel een veilige en vertrouwde sfeer; de groep was al meteen een groep en daardoor ontvankelijk voor al haar wijsheid en positieve commentaar, uiteraard gevoed door haar jarenlange ervaring als wandelcoach en psycholoog.

Binnenkort organiseren we als complete groep onze eigen terugkomdag en dat blijven we vast nog jaren doen.

Genoeg van Teveel

Ik heb inmiddels mijn vernieuwde wandelcoachbedrijf ‘Genoeg van Teveel’ en begeleid mensen bij wie alles boven het hoofd groeit; ze hebben stress van teveel to-do’s, stapels papieren en nog meer te ‘moeten’, en vaak is er ook sprake van uitstelgedrag en werkstress.

Waar ik voorheen een stappenplan op papier maakte, maken we nu samen concrete (wandel)stappen. Deze stijl van wandelcoachen maakt hoopvol en geeft geheel nieuwe resultaten. Bij cliënten merk ik diepere inzichten, doordat beeld en gedachte samenkomen; alsof het beeld uit de natuur iets anders losmaakt en aanzet tot beweging.

20150113kromme_rijn

Stress en de toegevoegde waarde van de natuur

Laatst noemde een man die ik coachte, die erg veel last had van uitstelgedrag en werkstress, de toegevoegde waarde van de natuur. Door een dagdeel praktisch aan de slag om structuur te brengen in zijn kantoor, in combinatie met de coachwandelingen, kon hij relativeren en zag hij compleet nieuwe oplossingen. Hij voelt zich nu niet meer overal verantwoordelijk voor en heeft geleerd grenzen te stellen. Ook vraagt hij nu vaker hulp. Wow, ik genoot ervan. Wat een waardevol en dankbaar werk!

Dus heb jij stress en nu ‘Genoeg van Teveel’? Of heb je achterstallig onderhoud in je papieren en spullen? Als Professional Organizer en Wandelcoach zorg ik voor een goede en duurzame oplossing. De natuur biedt structuur!

Kijk op mijn vernieuwde website www.rustenruimte-wandelcoach.nl en bel of mail gerust.

Karin Brouwer

 

Wil je Wandelcoach worden? Kijk op Wandelcoachopleiding en meld je aan? Of komt eerst naar de kosteloze infobijeenkomst over het vak van Wandelcoach en de Wandelcoachopleiding op 19 mei in Bunnik. Meld je aan via de links. Welkom

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau