Het_klopt_mijn_keuze_mijn_hart_Julliette_Akkers

Julliette Akkers

Julliette Akkers: Het klopt. Mijn keuze. Mijn hart

Maart ‘76. Juf moet even de klas uit. ‘Wil jij de kinderen in de klas voorlezen, Julliette?’ Zonder enige gêne zet ik mijn stoel in het midden van de kring en begin te lezen. Het gaat vanzelf.

September ’79. De lerares ziet dat ik taal op een begrijpelijke manier kan overbrengen aan mijn klasgenootjes. Ik geniet van anderen motiveren.

Januari ’81. Voor het eerst is er dansles in het wijkcentrum tegenover ons huis. Voor volwassenen. Ik ben 10, en weet zeker dat ik wil dansen, wil bewegen. Ik vraag hen en mijn enthousiasme werkt. Wekelijks zwier ik door de zaal. Ik voel me gelukkig.

Juni ’94. Toneelvereniging ‘De Vrije Geest’ van de school voor Journalistiek staat in de schouwburg van Zwolle. Met knikkende knieën kom ik op het toneel. Ik leef me helemaal in, in mijn rol. Een uur later applaus. Pfew. Ik durfde.

Juli ’98. Als redacteur van het bedrijfsblad voor Philips Nijmegen neem ik interviews af. Ik geniet van de variatie aan mensen en hun persoonlijke verhalen. Mensen boeien me. Ik luister graag.

Julliette_Akkers_wandelcoach_opleiding

Februari ’10. De vrouw die aan onze balie van het ziekenhuis komt is in de war. Ze weet niet meer waar ze is, en waar ze naartoe moet. Er gebeurt momenteel ook zoveel in haar leven. Ik luister, kalmeer haar en uiteindelijk pak ik haar bij de hand en breng haar naar haar kamer. Mijn rust helpt haar, zegt ze.

Mei ’13. Loopbaantesten, gesprekken, zelfhulpboeken, loopbaantrainingen. Ik zoek naar een baan die ik ècht leuk vind. Ik vind zoveel leuk. Maar waar ben ik goed in? Waar word ik blij van? Ik vind ‘Op weg naar plezier in je werk’ van Hilde Backus. Mmmm, daar ga ik even voor zitten….

Oktober ’13. Dapper stel ik ‘coachingsvragen’ aan een collega, terwijl de wind door onze haren waait. We lopen door een bos aan de rand van Nijmegen. Zij met haar handen in haar zakken, ik met het boek van Hilde in mijn handen. De week daarop lopen we weer, en weer…. Ons enthousiasme is groot. Zij zet uiteindelijk een heel grote stap en vindt haar droombaan. Dat was zonder onze gesprekken niet gebeurd, zegt ze. Ik ben trots en blij. Ik wil dat ook durven. Maar dat blijkt nog even te duren.

Februari ’14. Als ik uitadem zie je een prachtig wolkje uit mijn mond ontsnappen. In rap tempo raken mijn sportschoenen de grond en laten weer los. Dit ritme is mindfull. Hardlopen is mijn nieuwe passie. Buiten zijn, ik kan niet meer zonder.

Julliette_Akkers_wandelgebied_keuze_hart

September ’16. Mijn partner zet een stap in zijn carrière. Hij doet waar hij gelukkig van wordt. Er wordt iets wakker in me. Eindelijk doe ik het. Ik meld me aan voor de Wandelcoach Opleiding.

Juni ‘17: In mijn handen ligt het certificaat van de Wandelcoach Opleiding. Het klopt. Mijn keuze. En mijn hart.

Ik zag het over het hoofd

Het leven bestaat uit hoogte- en dieptepunten. Met heel veel vlakke stukken daartussen. Natuurlijk zeggen de hoogte- en dieptepunten veel over je. Ze zijn van groot belang. Maar in de vlakke stukken zit ook waardevolle informatie. De momentopnames die ik hierboven beschrijf zijn voor een deel dagelijkse dingen. Maar ze vertellen veel over mij. In mijn zoektocht naar ‘de ideale baan’ zag ik ze niet. Terwijl ze de basis van mij zijn. De dingen die ik zo graag deed, waar ik blij van werd. En waar ik ook goed in was. Het zijn mijn unieke talenten. Ik heb ze veel te weinig gebruikt en ik wil eigenlijk niets liever. Als wandelcoach zet ik al mijn talenten in. Geen wonder dat het mij zo gelukkig maakt.

De Wandelcoach Opleiding

De opleiding voelde als een warm bad. Ik heb van de eerste minuut tot de laatste seconde genoten. Het was een proces van innerlijke groei, van kennismaken met anderen en met de natuur. Een proces van stap voor stap leren wandelcoachen. Het was het beste van alles. Ik kwam steeds dichter bij mezelf. Het belangrijkste dat ik leerde tijdens de opleiding is het waarderend en zonder labels coachen, het werkelijk zien van mensen, en (eindelijk) van mezelf. Denken in wat kan, benadrukken wat lukt en nabij aanwezig zijn. De natuur doet het voor. Het klopt. Mijn keuze en mijn hart.

Julliette_Akkers_wandelcoach_keuze_hart

Wandel naar jezelf

Augustus ’17. Ik start WandelenmetJuul en heb mijn eerste klanten.

December ’17. Ik wandel met collega’s en het thema ‘verandering’. Mijn leiding-gevende wil het wandelcoachen gebruiken voor onze teambuilding. Ik voel me in mijn element.

Julliette Akkers

Vind je keuzes maken soms zo moeilijk? Sta je op een tweesprong en weet je niet welke kant je op moet? Wil je keuzes maken vanuit je hart? Julliette Akkers zoekt samen met jou naar een begin. Je gaat luisteren naar jezelf en je gevoel, zodat je dat kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Want als je dicht bij jezelf bent, liggen de keuzes ook dicht bij jezelf.

Ga met haar mee naar buiten. Of de zon schijnt, het hard waait of sneeuwt: ieder weertype laat je voelen dat je lééft. Ga met Julliette Akkers buiten de gebaande paden en je komt de mooiste dingen tegen. Want Wandelen met Juul is creatief, puur en geen doorsnee.

© Het Coach Bureau

Wandelcoach, een vak voor jou?
Wil je als wandelcoach aansluiten bij de behoeften van deze tijd en mensen begeleiden naar rust, energie, helderheid, hernieuwde keuzes die leiden naar plezier, zin en vervulling in werk en leven? In de Wandelcoach Opleiding® leer je hoe je daarbij de natuur inzet. Je ontwikkelt je persoonlijke stijl van wandelcoachen waarin jouw talenten en persoonlijkheid tot bloei komen. Je ontdekt hoe je mensen optimaal kunt begeleiden naar resultaten die er toe doen.

Steeds meer particulieren, organisaties en ook huisartsen zien de waarde van wandelcoaching. Wandelcoaches zijn bij uitstek in staat om coachees te begeleiden: nauwkeurig volgend, wandelend en natuur ervarend, in de frisse buitenlucht. Op weg naar gezond en heilzaam leven en realisering van hun wensen.

Lees meer over de Wandelcoach Opleiding en meld je daar aan middels het aanmeldformulier.

Je bent van harte welkom!
Hilde Backus

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau