Jarig

Gisteren was ik jarig. We vierden het zondag al. Met zijn allen aan de wandel, en ook naar de film. We zagen ‘Les Saisons’, een pure natuurfilm, Europa van ijstijd tot nu. Mooi hoor. Relaxt. En gezellig samen in het donker.

2016

Het was een intens jaar. We bezochten St. Petersburg en verwonderden ons over de paleizen, kleurrijke kerken bomvol schilderijen, scheurende auto s, hippe restaurants en de enorme ruimte in de stad. Daarna fietsten man en ik de eerste etappe van onze fietsreis naar Rome, in de bandensporen van mijn vader (zie ook ‘Het verhaal van mijn vader’ hieronder). Een ware in- en ontspanning. Wat heerlijk. Fietsen is mijn nieuwe hobby. Naast wandelen. Vrije natuur is ook nabij.

fietsvakantie-hilde-backus

Mijn moeder brak haar been en ik brak bijna op

Mijn moeder leek de vallende ziekte te hebben: zij brak haar been, revalideerde dapper en kwam weer thuis. Ze verschoof haar heup bij de volgende val, herstelde vlot na de heupoperatie en nog maar net thuis viel ze zich een hoofdwond. Zonder een greintje pijn en met de slappe lach gingen de hechtingen erin. Klagen doet ze niet. Wij ook niet. In volle vaart reisden we heen en weer naar haar, in Limburg. Gelukkig zijn er de 5 soepele broers, de huisvriendin in no time ter plekke, en de buurtmensen zodat we de zorglast verdelen.

Ik fiets en denk aan niets

Pas in de zomervakantie merkte ik hoe lui, loom en lam ik was. Ik hoefde niets maar mijn lichaam stond nog ‘aan’ en mijn hoofd voelde als een onevenredig groot lichaamsdeel. Natuurlijk wandelde ik maar ik was niet vooruit te branden. De fietsvakantie leek een klus maar bleek een zegen. De inspanning gaf ontspanning en mijn nieuwe motto was: ik fiets en denk aan niets. Ik dacht ook aan niets. Ik zag de natuur en was vooral bezig de berg op te komen of er vanaf te roetsjen.

Eenvoudiger leven

Er moest wat gebeuren. Mijn agenda zag er na de vakantie eender uit als er voor. Wat ik al langer wilde voerde ik nu in een keer door: ik besteed werk uit (ons team is gegroeid, daarover later meer), wandel en fiets, werk ècht minder en leef eenvoudiger. Romans lezen in plaats van studieboeken, op tijd naar bed en slapen als nieuwe prioriteit. Stilte, veel stilte en bezinning, wandelen in de natuur. Aandacht voor mijzelf en elkaar en geen nieuwe spullen meer.

Ik was al niet zo’n koper maar nu hoef ik helemaal niets meer. Geen cadeautjes voor mijn verjaardag, maar samen zijn. En liever geef ik dingen weg. Veel boeken die ik uit heb kunnen weer weg. Ze zijn een deel van mijn cadeautjes aan je.

vakantie-hilde-backus

Ondertussen in de media in 2016

Er gebeurde veel dit jaar en alleen wat er in de media gebeurde zet ik op een rij.

De Wandelcoach Opleiding

De Wandelcoach Opleiding stapt door en voort. Dit jaar gingen 6 nieuwe groepen van start, waarvan 1 in België. Bevlogen, leergierige deelnemers. Zie hier ook de 6 groepen die dit jaar hun Wandelcoach Opleiding afrondden.

wandelcoaches-opleiding-2016-hilde-backus

2017
Nieuwe groepen, ook weer in België!

In januari 2017 start ik met 3 nieuwe groepen en in april met een Belgische groep. De belangstelling is enorm. De Nederlandse groepen zitten vol en kennen een wachtlijst. In de Belgische groep zijn nog 6 plaatsen. Dus je bent welkom! Heerlijk! Ik heb er reuzeveel zin in.

wandelcoach-opleiding-registratie

Post-Hbo-Registratie en Accreditatie van de Wandelcoach Opleiding

Ik ben heel blij en verheugd dat de aanvraag is gehonoreerd door het CPION. Vanaf september 2017 gaat de Vervolgopleiding van start en samen met het eerste half jaar van de Wandelcoach Opleiding vormt dit de geregistreerde en geaccrediteerde Post-Hbo opleiding tot Wandelcoach. Je volgt dan ook supervisie, doet een kennistoets en het examen. Als je slaagt heb je een volwaardig Post-Hbo-diploma. Hoe interessant is dat voor jou, je klant en opdrachtgever!

Hoe alles in zijn werk gaat en wat de inhoud van de Vervolgopleiding is meld ik in het nieuwe jaar. Houd de nieuwsbrief in de gaten.
Let op: de Vervolgopleiding doen en in aanmerking komen voor het volwaardige post-Hbo-diploma kan alleen als je de Wandelcoach Opleiding (het eerste half jaar) al volgde.

NRTO keurmerk

Ik ben ook superblij dat de Wandelcoach Opleiding niet alleen erkend is door het NRTO maar deze maand ook het NRTO-keurmerk heeft ontvangen. Het NRTO-keurmerk is een onafhankelijke erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingenmarkt. Een onafhankelijke, externe certificerende instelling heeft tijdens een audit vastgesteld dat Het Coach Bureau voldoet aan de kwaliteitseisen van het NRTO-keurmerk.
Hiermee voldoet Het Coach Bureau aan hoge eisen voor transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van docenten, trainers en coaches.

Erkende onderwijsinstelling

CRKBO-registratie is ook weer hernieuwd na 4 jaar en helemaal op orde. Dat betekent dat Het Coach Bureau een erkende onderwijsinstelling is en dat we jou of je werkgever geen btw hoeven te rekenen. Vrij van btw dus. Dat scheelt. Daarnaast is de investering aan de opleiding fiscaal aftrekbaar èn kun je als (startende) ondernemer de Wandelcoach Opleiding opvoeren als (aanloop)kosten.

NOBCO PE-punten

De aanvraag voor het ontvangen van PE-punten als je de Wandelcoach Opleiding volgt is ingediend bij het NOBCO. Als je lid bent van het NOBCO kun je met de Wandelcoach Opleiding aantonen dat je je educatie op peil houdt en dat je je ontwikkelt als professional. We berichten je vlot over het vervolg hiervan.

Zekerheid

Particuliere opleidingsbureaus zijn er in soorten en maten. De registratie en accreditatie bij het CPION (volwaardig Post-Hbo-diploma), het NRTO-keurmerk, en de erkenning door het CRKBO fungeren in de opleidingenmarkt als een teken van kwaliteit en professionaliteit. Het geeft jou als deelnemer aan de Wandelcoach Opleiding, maar ook jouw eventuele werkgever zekerheid bij de keuze voor een opleidingsinstituut of trainingsbureau.

Nieuw leesluisterboek

‘Luister, ik heb een verhaal voor je’ is het vertelinspiratieboek dat verschijnt op 31 maart 2017. Het boek van wandelcoach Aat van der Harst bevat 22 persoonlijke verhalen. Daarin o.a. het verhaal van wandelcoach Britt Das die naar China liep en mijn verhaal van mijn vader.

Huisartsen trainen en nog meer plannen

Samen met Agnes van den Berg trainden we in 2016 al fysiotherapeuten in het wandelfysio-onderzoek. Komend jaar ga ik ook huisartsen trainen in het wandelen met patiënten. Leuk! Er zijn nog meer plannen maar voor nu voert dat te ver om uit de doeken te doen. Dat komt later.

En dan nu: De cadeautjes!

1: Mijn Ebook ‘Door de Bomen het Bos weer zien’ Normaal € 9,95. Vandaag (21 december 2016) tot 24.00 Gratis!

2: Drie Notebooks van mijn favoriete Notebookleverancier Juliette Moolenbeek van www.mylovelynotebook.nl

3: Vijf boeken uit mijn Boekenkast

  • De Creatiespiraal van Marinus Knoope. Een klassieker, laatst met veel plezier herlezen en toegepast.
  • Wandel je Wijzer van Aat van der Harst. Natuur en stad als coach. Inspiratieboek met verhalen en oefeningen.
  • Go East van Stine Jensen. Zij deed de Kundaliniyoga-opleiding en beschrijft haar belevenissen en het effect op haar leven.
  • Minder perfect, meer effect van Simone Janson. Praktisch boek.
  • Geef jezelf stilte van Suzanne de Jong. Veelzijdig met meditatie, oefeningen en tips.

jarig-boeken-cadeautjes-voor-je
Zou je een cadeautje willen ontvangen?

Het Ebook ‘Door de Bomen het Bos weer zien’ kun je sowieso downloaden.
Zou je één van de boeken of notebooks willen ontvangen?

  • Maak ons deelgenoot welke belangrijke keuze jij afgelopen jaar maakte. Ik maakte mijn leven eenvoudiger. En jij? Wat kwam jou ten goede?
  • Zet het in het reactieveld op de website of in een reply op deze mail.
  • Doe het in max. 10 regels.
  • We mailen je voor adresinfo, als we het boek naar je opsturen.

Ik lees graag welke keuze jij in het afgelopen jaar maakte!

En natuurlijk wens ik je een fijne vrije dagen en een gedreven en energiek nieuw jaar met een rustig en vrolijk gemoed.

Hartelijke groet,
Hilde Backus

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau