Jarig. Boek voor jou

Jarig

Vandaag ben ik jarig. Terwijl je dit leest, zit of wandel ik in mijn Stilteretraîte. Aan het eind van de middag ben ik weer thuis en vieren we met dierbaren.

2017

Het was een mooi jaar. Een jaar om dankbaar voor te zijn. Man en ik fietsten onze tweede etappe richting Rome. Prachtige tocht met het hoogtepunt de Splügenpas over de Alpen. We waren supertrots over de behaalde klim naar de top en daalden in 2 uur af van 3 graden naar 30 graden in Chiavenna. Van Zwitserland naar Italië en meteen in een totaal andere cultuur.
We verwonderden ons over de mooie natuur langs de Rijn, het stille en wilde Lotharingen, en de kerkklokken in de Elzas die elk kwartier sloegen. Fietsen heb ik het hele jaar, naast wandelen natuurlijk, veel gedaan. Ik fiets en denk aan niets.

Moeder verhuisde naar Zorgboerderij

Vorig jaar leek mijn moeder nog de vallende ziekte te hebben: zij brak haar been, verschoof haar heup en viel een gat in haar kop. Maar ze revalideerde dapper en kwam steeds weer thuis. Met hulp van de 5 toffe broers, de huisvriendin en buurtmensen deed ze het goed. Toch raakten mijn moeder en wij ook bezorgd voor nieuwe valpartijen. Broer 2 ging op zoek naar Zorghuizen en heel snel (veel te snel voor mij) was er al plek op een zorgboerderij. Binnen 3 dagen was ze verhuisd! We waren allemaal van slag. Maar ze klaagt niet, is flexibel en brengt leven op de boerderij. Ik moet nog wennen…

Hilde_Backus_jarig_boek_vakantie

Ondertussen in de media in 2017

Er gebeurde veel dit jaar en alleen wat er in de media gebeurde zet ik op een rij.

Menzis_Samen_Gezond_stress_wandelcoach_jarig
Stress? De Wandelcoach helpt!
Menzis interviewde me over ‘Hoe werkt Wandelcoaching precies en wat zijn de voordelen?’ September 2017

2017_08_PsychologieMagazine_OntdekjeTalent_jarigAl wandelend komen de antwoorden
Ik wandelcoachte de drukbezette journalist Vivian de Gier en zij schreef er een uitgebreid artikel over in Psychologie Magazine. Je krijgt een goed beeld hoe wij wandelcoachen. Augustus 2017

Wandelcoaching tegen stress en burn out
Bij het Seminar Groen? Doen! van De Friesland verzorgde ik de inspiratiesessie ‘Wandelcoaching tegen stress en burn out’.
Bekijk het filmpje met o.a. presentaties van Jolanda Maas, Hans Savelberg en de inspiratiesessies. September 2017

Intermediair_magazine_jarigVan kantoorstress naar ambachtelijke voldoening
Van kantoorstress naar ambachtelijke voldoening, Intermediair, oktober 2017

FD Persoonlijk_logo Stoppen is voor winnaars
Veel coachees worstelen met ‘doorgaan’ of ‘wat is een goed moment om te stoppen’? FD-Magazine interviewde me over belangrijke thema’s waar klanten mee worstelen. 1 juli 2017

Tijdgeest_Wandelen_NPO_Radio4_jarig Tijdgeest: Wandelen
Wandelcoach Marian van Riel (verbonden aan de Wandelcoach Opleiding) vertelt wat wandelcoaching kan betekenen in het radioprogramma ‘Tijdgeest’ 1 mei 2017

2017-04-20 Groen en Fit magazine._jarig Groen en Fit
Een interview met Agnes van den Berg en een kort interview over mijn online wandelcoachprogramma De 7 Wandelingen. In Groen & Fit magazine 20 april 2017

Luister ik heb een verhaal voor je_jarig Luister, ik heb een verhaal voor je
Boekpresentatie van 26 boeiende verhalen als inspiratie voor wandelcoaching, 21 april 2017. Opgenomen door Aat van der Harst in zijn radioprogramma ‘Golfbreker’. Met ‘Mijn vaders fietstocht naar Rome’
Als je het boek koopt kun je de verhalen beluisteren op: www.luisterikhebeenverhaalvoorje.nl

 

De Wandelcoach Opleiding ontwikkelt zich verder

Dit jaar gingen 7 nieuwe groepen van start, waarvan 1 in België. Bevlogen, leergierige deelnemers. Zie hier ook de 6 groepen die dit jaar hun Wandelcoach Opleiding afrondden.

Wandelcoaches_2017_Opleiding_CoachBureau

Een baan als Wandelcoach!

In januari 2018 start ik met 3 nieuwe groepen en in april met een Belgische groep. De belangstelling is enorm: de vraag naar wandelcoaches groeit en vorige week kreeg een deelnemer haar nieuwe baan als Wandelcoach bij een hulpverlenende instantie. De trend is merkbaar. Superleuk!
In de dinsdaggroep is nog plaats en in België ook. Dus je bent welkom! Heerlijk! Ik heb er reuzeveel zin in.

Post-Hbo-Registratie en Accreditatie van de Wandelcoach Opleiding

logo-cpionIk ben heel blij en verheugd dat we starten met de Vervolg-Opleiding in januari 2018. Gehonoreerd en geaccrediteerd door het CPION, de enige organisatie die particuliere Post-hbo-opleidingen toetst. Samen met de Wandelcoach Opleiding vormt dit de geregistreerde en geaccrediteerde Post-Hbo opleiding tot Register Wandelcoach®. Je volgt dan ook supervisie, doet een kennistoets en het examen. Als je slaagt heb je een volwaardig Post-Hbo-diploma. De opleiding is beoordeeld als innovatief en degelijk. Hoe interessant is dat voor klant en opdrachtgever! En voor jou.

NOBCO PE-punten

NOBCO-logo
Ben je lid van de NOBCO en rond je de Vervolg-Opleiding af, en ben je daarmee Register Wandelcoach®? Dan ontvang je 30 PE punten van de NOBCO en kun aantonen dat je met de Wandelcoach Opleiding je educatie op peil houdt en je ontwikkelt als professional.

NRTO keurmerk

NRTO_keurmerkDe Wandelcoach Opleiding heeft ook het NRTO-keurmerk. Dit is een onafhankelijke erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingenmarkt. Een onafhankelijke, externe certificerende instelling heeft tijdens een audit vastgesteld dat Het Coach Bureau voldoet aan de kwaliteitseisen van het NRTO-keurmerk.
Hiermee voldoet Het Coach Bureau aan hoge eisen voor transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het docenten, trainers en coaches.

Erkende onderwijsinstelling

CRKBO_logo
Met de CRKBO-registratie is Het Coach Bureau een erkende onderwijsinstelling en het betekent dat we jou of je werkgever geen btw hoeven te rekenen. Vrij van btw dus. Dat scheelt. Daarnaast is de investering aan de opleiding fiscaal aftrekbaar èn kun je als (startende) ondernemer de Wandelcoach Opleiding opvoeren als (aanloop)kosten.

Zekerheid

Particuliere opleidingen zijn er in soorten en maten. De registratie en accreditatie bij het CPION (volwaardig Post-Hbo-diploma), het NRTO-keurmerk, de erkenning door het CRKBO en de NOBCO PE-punten vormen in de opleidingenmarkt een teken van kwaliteit en professionaliteit. Het geeft jou als deelnemer aan de Wandelcoach Opleiding, maar ook jouw eventuele werkgever en opdrachtgever zekerheid bij de keuze voor een opleidingsinstituut of trainingsbureau.

Jarig_boek_Hilde_Backus_CoachBureau

En dan nu: De cadeautjes!

Ik hoef geen cadeautjes meer. Steeds meer eenvoud. Veel boeken die ik uit heb kunnen weer weg. Ze zijn mijn cadeautjes aan je.

Zeven boeken uit mijn Boekenkast

 • Kom hier dat ik u kus, Griet op de Beeck
 • Uitblinkers van Malcolm Gladwell
 • Het Meesterstuk, Anna Enquist
 • De 7 geheimen van de schildpad, Aljoscha Schwarz
 • Loslaten wat niet gelukkig maakt, Sigrid Engelbrecht
 • Vrolijk in 3,5 maand, Gerard Jansen
 • Luister, ik heb een verhaal voor je, vertelinspiratieboek van wandelcoach Aat van der Harst.

Zou je een boek willen ontvangen?

 • Waar ben jij dankbaar voor in 2017? Maak ons deelgenoot, in het reactieveld hieronder.
 • Doe het in max. 5 regels.
 • Kies je boek.
 • Zet je adres er niet bij. We mailen je als we het boek naar je opsturen.

Ik lees graag waar jij dankbaar voor bent in 2017!

En natuurlijk wens ik je fijne vrije dagen en een gedreven en levenslustig 2018 met een rustig en vrolijk gemoed. Misschien ontmoet ik je in het nieuwe jaar. Welkom!

Hilde Backus, wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en geven regelmatig een (bijna gratis) kennismakingsworkshop.
Meer over onze wandelcoach-opleidingen

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.
Meer over onze wandelcoaching-programma's

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau
Door |2018-12-10T07:03:14+00:0018.12.2017|45 Reacties

45 Comments

 1. Maria 20 december 2017 om 07:59 - Antwoorden

  Ik ben dankbaar dat ik 2 fijne yogagroepen les kan geven. Ze komen toch maar elke week trouw.
  En dat mij een meditatiegroep is toegevallen. Fijn om hen voor te mogen gaan en stilte samen te mogen hebben. Heel prettig.

  Mijn voorkeur: boek van Aart van der Horst

  • hildebackus
   hildebackus 9 januari 2018 om 16:10 - Antwoorden

   Hallo Maria, wat geweldig die trouwe deelnemers. Wat heb je dat dat zo soepel gaat?

 2. Anique 20 december 2017 om 08:20 - Antwoorden

  Lieve Hilde,
  Allereerste van harte met je verjaardag!
  Een prachtig mooi productief jaar heb je gemaakt!

  Ik ben enorm dankbaar en gelukkig hoe mijn jaar 2017 heeft mogen zijn! Een groter kado had ik niet kunnen krijgen; bevrijding, vrijheid, ruimte!
  Bevrijding van oude patronen. Vrijheid om mijn dromen te onderzoeken en te gaan doen, ruimte om mezelf te ontwikkelen en te zijn!

  Mijn voorkeur gaat uit naar het boek van Griet Op den Beeck,

  We gaan elkaar zien in 2018!

  Liefs Anique

  • hildebackus
   hildebackus 9 januari 2018 om 16:11 - Antwoorden

   Hallo Anique, dank! Bevrijding op allerlei fronten en nu nieuwe stappen nemen. Wat heerlijk!
   Ondertussen ontving je het boek van Griet op de Beeck. Veel plezier!

 3. Linda koot 20 december 2017 om 08:25 - Antwoorden

  Ik ben dankbaar voor de twee kinderen die ik ondanks tegenslag heb mogen krijgen. Mijn partner die ondanks mijn zwangerschap depressie toch mij heeft gesteund. En alle andere mensen die op de een of andere manier mij zonder dat ik er om vraag toch verder helpen in mijn leven. Zelfs vreemde. Ik ontvang graag het boek loslaten wat niet gelukkig maakt.

  • hildebackus
   hildebackus 9 januari 2018 om 16:13 - Antwoorden

   Beste Linda, 2 kinderen toch gekregen. Wat mooi.
   Met mijn auto-ongeluk merkte ik ook hoe vreemden meteen in de bres sprongen, voor hulp.
   Gelukkig was ik ongedeerd (auto niet).

 4. Annet 20 december 2017 om 08:28 - Antwoorden

  Gefeliciteerd met je verjaardag en wat leuk dat je ook wilt geven op deze dag.

  Dankbaar ben ik voor mijn gezin, het werk dat ik als adviseur en docent/coach mag verrichten om mensen te laten leren en ontwikkelen en voor de ontwikkeling die ikzelf doormaak op weg naar een rijker mens.

  Mijn voorkeur gaat uit naar het boek van Sigrid Engelbrecht: met dit thema ben ik al bezig, maar een extra steuntje in de rug kan zeker geen kwaad.

  • hildebackus
   hildebackus 9 januari 2018 om 16:14 - Antwoorden

   Beste Annet, dank!
   Gezin, werk en ontwikkeling. Wat wil je nog meer?
   Veel succes verder!

 5. Jozet Niehof 20 december 2017 om 09:24 - Antwoorden

  Hilde,

  Allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

  Ik ben dankbaar voor de klanten, die ik dit jaar heb mogen ondersteunen bij het ontdekken van de sterke punten van hun school en de mooie communicatiemiddelen, die ik voor ze heb gemaakt. Ik ben ook dankbaar voor mijn ontwikkeling en die van mijn gezin.

  Mijn voorkeur gaat uit naar het boek van Malcolm Gladwell, Uitblinkers. Het lijkt me fijn om extra inspiratie op te doen.

  • hildebackus
   hildebackus 9 januari 2018 om 16:15 - Antwoorden

   Beste Jozet, dank!
   Veel om dankbaar voor te zijn.
   Ondertussen ontving je het boek van Malcolm Gladwell.
   Veel leesplezier!

 6. Marja van 't Wel 20 december 2017 om 09:24 - Antwoorden

  Ik ben dankbaar voor het feit dat ik een fijn gezin heb en fijne collega’s met wie ik alles kan delen; lief en leed.
  Ze denken allemaal met me mee in moeilijke tijden en en staan altijd voor iedereen klaar.
  Ik wens iedereen een mooi jaar toe! Marja

  • hildebackus
   hildebackus 9 januari 2018 om 16:16 - Antwoorden

   Beste Marja,
   Wat een rijkdom. Dank voor je wens. We gaan er een mooi jaar van maken!

 7. Wim 20 december 2017 om 09:25 - Antwoorden

  Hilde, alweer een jaar voorbij!? Fijn om te lezen dat het goed met je gaat.

  Mijn vrouw kreeg afgelopen februari de diagnose kanker. Ik ben heel erg dankbaar dat zij na een verschrikkelijk moeilijke periode met veel afwachten en leven tussen hoop en vrees “schoon” is verklaard. We hebben alsnog onze geplande reis naar Australie kunnen maken (we zijn net terug), blij verwonderd dat ons dit gegund is.

  Ik zou graag het boek “Luister, ik heb een verhaal voor je” ontvangen omdat ik uit ervaring weet dat wandelcoaches vaak met heel bijzondere verhalen komen.

  • hildebackus
   hildebackus 9 januari 2018 om 16:18 - Antwoorden

   Hoi Wim! Leuk van je te horen. Dank voor je reactie.
   Pittig een diagnose kanker voor je vrouw. Ze zal sterk zijn dat ze zo vlot herstelde en ook nog een reis naar Australie aan kon.
   Fijn dat het kon!
   Goeds en tot later!

 8. Sarah 20 december 2017 om 11:15 - Antwoorden

  Altijd fijn om de verhalen in jouw nieuwsbrief te lezen 🙂 Ik ben dankbaar dat ik heb leren ‘dankbaar zijn’, daardoor leef ik meer in het hier en nu. Ik ben ook dankbaar dat er nog zoveel is om te leren en dat ik eigenlijk pas begonnen ben…

  Mijn voorkeur: Uitblinkers of ook het verhalenboek.

  Deugddoende dagen aan iedereen!

  • hildebackus
   hildebackus 9 januari 2018 om 16:19 - Antwoorden

   Hoi Sarah,
   Dankbaar om je dankbaar-zijn. Wow. Mooi.

 9. miep 20 december 2017 om 11:48 - Antwoorden

  Fijne verjaardag Hilde. Je bent een inspirerende vrouw !
  Twee weken werd ik dan (eindelijk,na 14 maanden pijn en slapeloze nachten) aan de rug geopereerd. Door deze operatie kan en mag ik 6 weken NIKS doen en nadien revalideren… heerlijk dankbaar voor deze verplichte rust en zal er héél mindful mee omgaan.

  Indien mogelijk graag ” luister, ik heb een verhaal voor je”het woord “luister, inspireert mij al ! mvg Miep

  • hildebackus
   hildebackus 9 januari 2018 om 16:20 - Antwoorden

   Beste Miep,
   Je maakte wat mee het afgelopen jaar. En dan nu mindful herstellen van de rugoperatie.
   Veel sterkte en beterschap.
   Ondertussen ontving je het verhalenboek van Aat van der Harst. Lees- en luisterplezier.

 10. EW 20 december 2017 om 13:32 - Antwoorden

  Van harte Hilde, geniet van deze dag! Ik ben dankbaar voor A Course In Miracles en de lezingen van Marianne Williamson die nu en dan zelfs een reddingsboei blijken te zijn, zeker het afgelopen jaar.
  Mocht ik een kans hebben, dan zou ik graag ‘de zeven geheimen van de schildpad’ willen ontvangen, die staat al heel lang op mijn verlanglijstje 😉

  • hildebackus
   hildebackus 9 januari 2018 om 16:21 - Antwoorden

   Beste EW, een cursus in wonderen. Dat klinkt wonderbaarlijk.
   Een fijn jaar in 2018!

 11. Alexandra 20 december 2017 om 13:50 - Antwoorden

  Proficiat met jouw geboorte dag Hilde…ik zou graag de keuze nemen voor het boek: Loslaten wat mij niet gelukkig maakt.
  Ik ben dankbaar voor the Awakening dat ik mijn leven naar een totale andere boeg moet of mag gaan brengen…een leven volgens wie ik ben in mijn ziel, in mijn hart en in mijn zijn…Ik ben dankbaar dat ik deze weg al wandelend mag mogelijk maken. Warme groetjes

  • hildebackus
   hildebackus 9 januari 2018 om 16:28 - Antwoorden

   Beste Alexandra,
   Je bent wakker geworden en nu verder met hart, ziel, zijn.
   Goeds!

 12. Gonnie 20 december 2017 om 14:38 - Antwoorden

  Waar ben ik dankbaar voor in 2017?
  Voor de praktische counselling opleiding die ik doe. Waardoor ik mezelf meer ben gaan waarderen.
  Ontvang graag het boek van de schildpad of uitblinkers.
  Vriendelijke groet,
  Gonnie

  • hildebackus
   hildebackus 9 januari 2018 om 16:27 - Antwoorden

   Wat prachtig die coachopleidingen met het bij-effect: energie en zelfwaardering.
   Geniet ervan.

 13. Angelique Muller 20 december 2017 om 20:07 - Antwoorden

  Hoi hoi, gefeliciteerd met je verjaardag! Bedankt dat Je m’n leven een hele nieuwe boost heb gegeven! Regelmatig aan de wandel ben ik nieuwsgierig naar de 7 geheimen van de schildpad 🙂
  Liefs,
  Angelique Muller

  • hildebackus
   hildebackus 9 januari 2018 om 16:26 - Antwoorden

   Ha die Angelique,
   Wat een stappen jij hebt gezet! Een nieuw leven!
   Je ontving het schildpaddenboek. Veel plezier ermee.

 14. Ida 20 december 2017 om 21:04 - Antwoorden

  Dag Jarige Hilde,

  Alsnog van Harte met de Dag van Vandaag. Wat origineel dat jij, de jarige, kadootje deelt…

  Vandaag heb ik mijn balans opgemaakt van 2017, ik kwam erachter dat ik op de juiste weg wel zit, misschien wil ik meer, maar ben ‘en route’.
  Verschillende thema’s heb ik bekeken, mijn conclusie is geworden: Over 2017 kan ik tevree zijn, maar in 2018 meer zelfcompassie en de nodige rustmomentjes inbouwen! Dat neem ik mooi weer mee!😉

  Het boek De 7 geheimen van de schildpad lijkt hier prima op aan te sluiten.

  Rest me je een mooie stille tijd en een licht en compassievol 2018 toe te wensen, Ida

  • hildebackus
   hildebackus 9 januari 2018 om 16:25 - Antwoorden

   Hoi Ida,
   Compassie is enorm rustgevend (ook in de onrust). Mooi dat je ‘en route’ bent. Goede reis!

 15. anke 20 december 2017 om 21:25 - Antwoorden

  Lieve Hilde,
  Gefeliciteerd met je verjaardag!
  Ik ben dankbaar voor twee lieve ouders waarvan ik nu kan voelen dat ze, hoe oud en kwetsbaar ze ook zijn, (nog steeds) achter me staan. Die eens ook lange tochten fietsten, naar Rome oa. Lijkt me mooi het boek van Aat van der Horst met hen te delen.

  Liefs en wellicht weer eens tot ziens in 2018,
  Anke

  • hildebackus
   hildebackus 9 januari 2018 om 16:24 - Antwoorden

   Lieve Anke,
   Mooi om zo’n basis te hebben van liefhebbende ouders. Dat zit maar mooi in jou.
   Zien we elkaar weer in 2018? Lijkt me leuk!

 16. Esther 21 december 2017 om 08:45 - Antwoorden

  Beste Hilde,
  Elk jaar ben ik weer dankbaar voor je mail met terugblik op het afgelopen jaar. Mooi om te lezen en inspirerend om zelf ook terug te kijken. Als cadeautje wil ik graag het boek ‘Loslaten wat niet gelukkig maakt’ van Sigrid Engelbrecht. Waarom? Omdat het tijd wordt om te gaan doen waar ik blij van word: aan de slag gaan als wandelende leefstijlcoach!
  Zonnige groet, Esther

  • hildebackus
   hildebackus 9 januari 2018 om 16:36 - Antwoorden

   Esther, ik vond je mailtje ook en antwoordde al eerder.
   Jouw dankbaarheid voor het leven heeft me van het begin af aan al getroffen.
   Heerlijk dat je zo lekker op weg bent.
   Goeds!

 17. Angela 21 december 2017 om 10:53 - Antwoorden

  Dag jarige Hilde,

  Een dag te laat maar alsnog niet minder van harte gefeliciteerd met je verjaardag! En wat leuk dat je zelf ook met je man onderweg naar Rome bent. Jij gaat geheid toch sneller dan ik te voet ;-). En daarom – als het boekje er nog is – zou ik graag uit jouw boekenkast de zeven geheimen van de schildpad – willen kiezen…hoe toepasselijk voor mij 😉

  • hildebackus
   hildebackus 9 januari 2018 om 16:35 - Antwoorden

   Hoi Angela, dank!
   Ja, jij bent ook op weg naar Rome, wandelend. Als een schildpad.
   Leuk dat je in de Wandelcoach Opleiding zit, je bent fris en leergierig aanwezig.
   Wandel ze!

 18. Bernadette Engel 21 december 2017 om 11:11 - Antwoorden

  Ik ben dankbaar dat ik binnen de gemeente Rotterdam Wandelcoaching heb geïntroduceerd en inmiddels 80 medewerkers met Burn-out heb mogen begeleiden in het kralingse Bos. Hilde jij was mijn inspiratie. Ik ben dankbaar dat mijn verleden er mag zijn maar dat mijn toekomst er in alle rust en harmonie mooier uitziet. Luister, ik heb een verhaal voor je, vertelinspiratieboek van wandelcoach Aat van der Harst.

  • hildebackus
   hildebackus 9 januari 2018 om 16:34 - Antwoorden

   Hoi Bernadette,
   Ik hoorde al van je in de Wandelcoach Opleiding. Je bent de wandelcoach van de gemeente Rotterdam! Wat geweldig dat je wandelcoachen in je baan kan vormgeven. Hoe heb je het voor elkaar gekregen. Was het moeilijk? Of waren ze zo om?
   PS: goede achternaam!

 19. Sonja 21 december 2017 om 15:14 - Antwoorden

  Alsnog van Harte Gefeliciteerd! Ik wens je een mooi en ontspannen jaar toe. Het verhaal van je moeder is herkenbaar, ouders op leeftijd vragen steeds meer zorg en aandacht.
  Ik ben dankbaar dat ik een mooie combinatie heb van 3 dagen werken in loondienst en 2 dagen voor mijn eigen bedrijf. Dat geeft meer ruimte en energie, ook voor mantelzorg 🙂

  Toch valt er nog wel het een en ander los te laten, zeker wat niet gelukkig maakt… daarom kies ik voor dit boek.

  • hildebackus
   hildebackus 9 januari 2018 om 16:32 - Antwoorden

   Ha die Sonja,
   Dus het is zover: 3 dagen een baan en 2 dagen je wandelcoachbedrijf! Dat was je wens. Super.
   En ja, ouders en oude mensen vragen en verdienen aandacht.
   Sterkte en warmte daarmee.

 20. Evelijn 21 december 2017 om 15:20 - Antwoorden

  Ik ben dankbaar dat zelfs een annus horribilis eigenlijk grotendeels uit mooie momenten bestaat!

  • hildebackus
   hildebackus 9 januari 2018 om 16:31 - Antwoorden

   Hoi Evelijn,
   Een vreselijk jaar met mooie momenten? Bijzonder dat je ze waardeert.
   Ik stuurde het boek op ‘Vrolijk in 3,5 maand’. Als het niet past, geef je het door.
   Liefs, H

 21. Susanne 21 december 2017 om 15:42 - Antwoorden

  Gefeliciteerd met je verjaardag!
  Ik ben super dankbaar voor het wonder dat sinds dit jaar in mijn buik groeit 🙂 Ik wil vanaf volgend jaar de kleine opvoeden met rust, dankbaarheid en liefde.
  Ik ben m.n. geïnteresseerd in het boek van Sigrid.

 22. Monique 21 december 2017 om 22:22 - Antwoorden

  Ik ben dankbaar dat ik steeds meer mag zijn wie ik ben. En dat is best oké

  De 7 geheimen van de schildpad, Aljoscha Schwarz

 23. Regina Flu 22 december 2017 om 00:10 - Antwoorden

  Gefeliciteerd Hilde!
  Ik ben meer van het geven dan het ontvangen. Ik ben dan altijd dankbaar en ontroerd als ik ontvang.
  Ik ben dankbaar voor wat er op mijn levenspad komt en dat het alles een doel heeft, niet altijd zie ik het meteen, maar ik leer er de lessen uit te herkennen.
  Fijne voortzetting van je stilte retraite.
  Regina
  oh ja het boek wat ik graag zou willen ontvangen:
  Luister, ik heb een verhaal voor je, vertelinspiratieboek van wandelcoach Aat van der Harst.

 24. Anne-Marie 28 december 2017 om 10:49 - Antwoorden

  Nog van harte gefeliciteerd Hilde! Inspirerend om te lezen dat je in zo’n bewogen jaar zoveel hebt om dankbaar voor te zijn. Afgelopen jaar ben ik het meest dankbaar geweest voor het innige afscheid van mijn moeder. Samen met mijn broers en zussen, schoonfamilie en kleinkinderen hadden we een emotionele reis te gaan. Ik ben enorm dankbaar dat ze mijn moeder was en is, en dat ik haar zo vaak ‘tegenkom’, al wandelend in de natuur. Dat is een hele troost. Heb het goed in het nieuwe jaar! Groet Anne-Marie

  P.S. zou graag het dankboek van Ernst-Jan Pfauth willen lezen, en het daarna zelf ook weer doorgeven.

 25. Ina Geisler 29 december 2017 om 17:36 - Antwoorden

  En ik ben geïnteresseerd in het boek van Anna Enquist. Ik ben voor het eerst op je site en heb wel het hele jaar met veel plezier en belangstelling je nieuwsbrief gelezen. Hoop je in 2018 te ontmoeten. Succes, gezondheid en ik ben dankbaar voor de goede band met mijn stiefzoon’s en dat ik jonge mensen via wandelcoaching en kunstzinnige coaching mag begeleiden. Fijne jaarwisseling Hilde en hartelijke groeten van Ina

Geef een reactie