Jarig

Vandaag ben ik jarig. Terwijl je dit leest, zit of wandel ik in mijn Stilteretraîte. Aan het eind van de middag ben ik weer thuis en vieren we met dierbaren.

2017

Het was een mooi jaar. Een jaar om dankbaar voor te zijn. Man en ik fietsten onze tweede etappe richting Rome. Prachtige tocht met het hoogtepunt de Splügenpas over de Alpen. We waren supertrots over de behaalde klim naar de top en daalden in 2 uur af van 3 graden naar 30 graden in Chiavenna. Van Zwitserland naar Italië en meteen in een totaal andere cultuur.
We verwonderden ons over de mooie natuur langs de Rijn, het stille en wilde Lotharingen, en de kerkklokken in de Elzas die elk kwartier sloegen. Fietsen heb ik het hele jaar, naast wandelen natuurlijk, veel gedaan. Ik fiets en denk aan niets.

Moeder verhuisde naar Zorgboerderij

Vorig jaar leek mijn moeder nog de vallende ziekte te hebben: zij brak haar been, verschoof haar heup en viel een gat in haar kop. Maar ze revalideerde dapper en kwam steeds weer thuis. Met hulp van de 5 toffe broers, de huisvriendin en buurtmensen deed ze het goed. Toch raakten mijn moeder en wij ook bezorgd voor nieuwe valpartijen. Broer 2 ging op zoek naar Zorghuizen en heel snel (veel te snel voor mij) was er al plek op een zorgboerderij. Binnen 3 dagen was ze verhuisd! We waren allemaal van slag. Maar ze klaagt niet, is flexibel en brengt leven op de boerderij. Ik moet nog wennen…

Hilde_Backus_jarig_boek_vakantie

Ondertussen in de media in 2017

Er gebeurde veel dit jaar en alleen wat er in de media gebeurde zet ik op een rij.

Menzis_Samen_Gezond_stress_wandelcoach_jarig
Stress? De Wandelcoach helpt!
Menzis interviewde me over ‘Hoe werkt Wandelcoaching precies en wat zijn de voordelen?’ September 2017

2017_08_PsychologieMagazine_OntdekjeTalent_jarigAl wandelend komen de antwoorden
Ik wandelcoachte de drukbezette journalist Vivian de Gier en zij schreef er een uitgebreid artikel over in Psychologie Magazine. Je krijgt een goed beeld hoe wij wandelcoachen. Augustus 2017

Wandelcoaching tegen stress en burn out
Bij het Seminar Groen? Doen! van De Friesland verzorgde ik de inspiratiesessie ‘Wandelcoaching tegen stress en burn out’.
Bekijk het filmpje met o.a. presentaties van Jolanda Maas, Hans Savelberg en de inspiratiesessies. September 2017

Intermediair_magazine_jarigVan kantoorstress naar ambachtelijke voldoening
Van kantoorstress naar ambachtelijke voldoening, Intermediair, oktober 2017

FD Persoonlijk_logo Stoppen is voor winnaars
Veel coachees worstelen met ‘doorgaan’ of ‘wat is een goed moment om te stoppen’? FD-Magazine interviewde me over belangrijke thema’s waar klanten mee worstelen. 1 juli 2017

Tijdgeest_Wandelen_NPO_Radio4_jarig Tijdgeest: Wandelen
Wandelcoach Marian van Riel (verbonden aan de Wandelcoach Opleiding) vertelt wat wandelcoaching kan betekenen in het radioprogramma ‘Tijdgeest’ 1 mei 2017

2017-04-20 Groen en Fit magazine._jarig Groen en Fit
Een interview met Agnes van den Berg en een kort interview over mijn online wandelcoachprogramma De 7 Wandelingen. In Groen & Fit magazine 20 april 2017

Luister ik heb een verhaal voor je_jarig Luister, ik heb een verhaal voor je
Boekpresentatie van 26 boeiende verhalen als inspiratie voor wandelcoaching, 21 april 2017. Opgenomen door Aat van der Harst in zijn radioprogramma ‘Golfbreker’. Met ‘Mijn vaders fietstocht naar Rome’
Als je het boek koopt kun je de verhalen beluisteren op: www.luisterikhebeenverhaalvoorje.nl

De Wandelcoach Opleiding ontwikkelt zich verder

Dit jaar gingen 7 nieuwe groepen van start, waarvan 1 in België. Bevlogen, leergierige deelnemers. Zie hier ook de 6 groepen die dit jaar hun Wandelcoach Opleiding afrondden.

Wandelcoaches_2017_Opleiding_CoachBureau

Een baan als Wandelcoach!

In januari 2018 start ik met 3 nieuwe groepen en in april met een Belgische groep. De belangstelling is enorm: de vraag naar wandelcoaches groeit en vorige week kreeg een deelnemer haar nieuwe baan als Wandelcoach bij een hulpverlenende instantie. De trend is merkbaar. Superleuk!
In de dinsdaggroep is nog plaats en in België ook. Dus je bent welkom! Heerlijk! Ik heb er reuzeveel zin in.

Post-Hbo-Registratie en Accreditatie van de Wandelcoach Opleiding

logo-cpionIk ben heel blij en verheugd dat we starten met de Vervolg-Opleiding in januari 2018. Gehonoreerd en geaccrediteerd door het CPION, de enige organisatie die particuliere Post-hbo-opleidingen toetst. Samen met de Wandelcoach Opleiding vormt dit de geregistreerde en geaccrediteerde Post-Hbo opleiding tot Register Wandelcoach®. Je volgt dan ook supervisie, doet een kennistoets en het examen. Als je slaagt heb je een volwaardig Post-Hbo-diploma. De opleiding is beoordeeld als innovatief en degelijk. Hoe interessant is dat voor klant en opdrachtgever! En voor jou.

NOBCO PE-punten

NOBCO-logo
Ben je lid van de NOBCO en rond je de Vervolg-Opleiding af, en ben je daarmee Register Wandelcoach®? Dan ontvang je 30 PE punten van de NOBCO en kun aantonen dat je met de Wandelcoach Opleiding je educatie op peil houdt en je ontwikkelt als professional.

NRTO keurmerk

NRTO_keurmerkDe Wandelcoach Opleiding heeft ook het NRTO-keurmerk. Dit is een onafhankelijke erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingenmarkt. Een onafhankelijke, externe certificerende instelling heeft tijdens een audit vastgesteld dat Het Coach Bureau voldoet aan de kwaliteitseisen van het NRTO-keurmerk.
Hiermee voldoet Het Coach Bureau aan hoge eisen voor transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het docenten, trainers en coaches.

Erkende onderwijsinstelling

CRKBO_logo
Met de CRKBO-registratie is Het Coach Bureau een erkende onderwijsinstelling en het betekent dat we jou of je werkgever geen btw hoeven te rekenen. Vrij van btw dus. Dat scheelt. Daarnaast is de investering aan de opleiding fiscaal aftrekbaar èn kun je als (startende) ondernemer de Wandelcoach Opleiding opvoeren als (aanloop)kosten.

Zekerheid

Particuliere opleidingen zijn er in soorten en maten. De registratie en accreditatie bij het CPION (volwaardig Post-Hbo-diploma), het NRTO-keurmerk, de erkenning door het CRKBO en de NOBCO PE-punten vormen in de opleidingenmarkt een teken van kwaliteit en professionaliteit. Het geeft jou als deelnemer aan de Wandelcoach Opleiding, maar ook jouw eventuele werkgever en opdrachtgever zekerheid bij de keuze voor een opleidingsinstituut of trainingsbureau.

Jarig_boek_Hilde_Backus_CoachBureau

En dan nu: De cadeautjes!

Ik hoef geen cadeautjes meer. Steeds meer eenvoud. Veel boeken die ik uit heb kunnen weer weg. Ze zijn mijn cadeautjes aan je.

Zeven boeken uit mijn Boekenkast

 • Kom hier dat ik u kus, Griet op de Beeck
 • Uitblinkers van Malcolm Gladwell
 • Het Meesterstuk, Anna Enquist
 • De 7 geheimen van de schildpad, Aljoscha Schwarz
 • Loslaten wat niet gelukkig maakt, Sigrid Engelbrecht
 • Vrolijk in 3,5 maand, Gerard Jansen
 • Luister, ik heb een verhaal voor je, vertelinspiratieboek van wandelcoach Aat van der Harst.

Zou je een boek willen ontvangen?

 • Waar ben jij dankbaar voor in 2017? Maak ons deelgenoot, in het reactieveld hieronder.
 • Doe het in max. 5 regels.
 • Kies je boek.
 • Zet je adres er niet bij. We mailen je als we het boek naar je opsturen.

Ik lees graag waar jij dankbaar voor bent in 2017!

En natuurlijk wens ik je fijne vrije dagen en een gedreven en levenslustig 2018 met een rustig en vrolijk gemoed. Misschien ontmoet ik je in het nieuwe jaar. Welkom!

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau