Relatiewandelcoaching Reine Rek

We waren goed op dreef in het wandelcoachtraject, toen ze zei: ‘Getver, ik ben verliefd. Nu loopt alles in het honderd.’

Kirsten, alleenstaande moeder, was met veel plezier op weg om van haar geliefde hobby haar bedrijf te maken. Naast haar baan als juridisch medewerker bij een ministerie, maakte ze glas-in-lood objecten. Haar hobby was haar grote liefde.

Ze was trots op de verhuizing van haar gereedschap naar een heus atelier in een oude school. En om haar prille bedrijf onder de aandacht te brengen had ze zich gemeld voor een interview in de maandelijkse rubriek ‘hobby’s’ in de nieuwsbrief van haar werk.

En ja, toen gebeurde er iets onverwachts. Er volgde een enthousiaste reactie van een collega van een ver-weg-afdeling van de uitvoering.

Verliefd

Ze ontving een reactie op haar stukje in de nieuwsbrief. Kirsten: ‘Een collega uit een klein plaatsje in Drenthe mailde me dat hij mij bijzonder en interessant vond en dat hij zich herkende in mijn passie. Zijn zus maakt glas-in-lood raamwerken, hij vond het mooi werk. En ook raar: ook hij zorgt alleen voor zijn kind, een zoon van 9.

We hebben gemaild en gebeld, veel gepraat en gelachen. Hij is ook een wandelaar, heeft een moestuin, net als ik, en hij houdt van wijnproeverijen. Je weet toch dat ik zo’n wijn-wandelvakantie had gedaan vorig jaar?’ Kirsten straalt. Ja, en toen hebben elkaar gezien en hij is ongelooflijk leuk.

‘Wow’, zeg ik. ‘Je bent verliefd. Wat mooi. Het klinkt als een zeldzame match.

Dus wat nou ‘getver’?’

Kirsten verdwijnt

‘Ik vind het doodeng’, zegt Kirsten. Ik vind het heerlijk maar tegelijkertijd is de grond onder mijn voeten weggevaagd. Alsof alles waar ik voor sta, mijn hele ik, verdwenen is. Ik ben blij maar het voelt alsof het aan me vreet.’

‘Wat vreet er aan je?’ vraag ik.

‘Angst, de angst vreet me helemaal op. Ik was zo lekker bezig met mijn glas-in-lood bedrijf en nu wacht ik. Ik wacht de hele dag. Op hem. Ik voelde me eerst zo vrij en stevig en opeens voel ik me afhankelijk en totaal ontredderd wanneer hij er niet is.

De woonafstand is groot en we hebben allebei kinderen waar we rekening mee moeten houden. Ik kan me nergens op concentreren omdat ik alleen aan hem denk. Ik wil dat deze nare onrust en vertwijfeling verdwijnt. Ik wil die positieve spirit terugvinden.

Ik verdwijn ook

Kirsten en ik zoomen in op haar verlangens, bespreken haar splitsing tussen enerzijds verliefd en afhankelijk en anderzijds alleenstaand en vrij. Hoe kan ze zich verliefd èn vrij voelen? Hoe kan ze haar weg vinden in het spanningsveld tussen verbinding en autonomie? Hoe kan ze zich veilig voelen bij zichzelf en bij haar vriend. Hoe kan ze haar glas-in-lood bedrijf weer oppakken wat ze nu uit haar handen laat vallen?

Ik vind het lastig, ook omdat het herken. Ik was eerder ook wild verliefd en kwam pas tot rust als het weer uit was. Ik wist niet hoe ik Kirsten kon helpen. Haar blije verliefdheid, en in tranen omdat ze zich zelf had verloren.

Had ik toen maar geweten wat ik nu weet

Had ik maar geweten hoe het werkt in de liefde en wat ik kon doen.
Dan had ik meer zicht gehad op:

  • Hoe precies de echo van thuis doorspeelt in de relatie van nu,
  • Wat ik had kunnen doen met de paradoxale behoefte aan autonomie en verbinding,
  • Hoe ik haar had kunnen helpen om de verstrikte dynamiek te veranderen,
  • Hoe ik haar kon begeleiden met haar kwetsbare gevoelens en alles verzengende angst,
  • Hoe ze dit kon communiceren met haar vriend.

Zodat ze blij verliefd was, met haar benen op de grond, kon voelen wat ze zelf wilde en hoe ze zich kon verbinden precies zoals ze zich voelde.

Tweedaagse training Relatiewandelcoaching met korting!

Wil je het ook leren? Voor het geval je coachee met een relatievraagstuk komt?
Relatiespecialist en buitencoach Reine Rek geeft de prachtige training over de liefde en kwetsbaarheid.
En…doe er meteen je voordeel mee voor je eigen relatie!

Reine de Rek Relatiewandelcoaching

Zin om wandelcoach te worden? Een steengoede!

Bunnik is VOL
Deventer is VOL
Haarlem: er zijn nog 2 plekken (Let op: laatste keer in Haarlem)
Data: 26 februari, 25 maart, 22 april, 13 mei, 3 juni, 24 juni, 15 juli

Kijk op Wandelcoach Opleiding of mail naar 

Je bent van harte welkom!

EMCC EQA-EIA Nobco-logo

Wil je de Wandelcoach Opleiding volgen naar NOBCO-certificering (EQA/EIA)?

Heb je belangstelling voor de NOBCO-variant van de Wandelcoach Opleiding? Dat kan in Bunnik. Je volgt dan opleiding met enkele aanpassingen.

Je hebt de Europese en stevige erkenning van het EMCC en je kunt je aansluiten als volwaardig coach bij de NOBCO. Lees hier meer over Wandelcoach Opleiding NOBCO (EQA/EIA) en maak meteen een belafspraak via 

In een persoonlijk gesprek kijken we of dit een passende stap is. Mail naar  en we maken een telefonische afspraak. Welkom!

Hartelijke groet,
Hilde Backus, Wandelcoach/Psycholoog NIP A&O

© Wandelcoach.nl | Het Coach Bureau

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau