Martine Meekers

Martine Meekers is loopbaancoach en Learning en Development expert en sinds de Wandelcoach Opleiding ook wandelcoach. Martine beschrijft hier hoe de natuur haar inspireert in het wandelcoachen en hoe zij haar wandelcoachbedrijf vorm geeft.

Martine:

De natuur verandert. Net als wij.

Als een beeld meer zegt dan duizend woorden, dan raakt de natuur nooit uitgepraat. Het verbaast me telkens weer wat een bron van inspiratie de natuur biedt. De beelden die je ziet voegen telkens nieuwe perspectieven aan vragen waar we mee worstelen, zo kan een hoge boom die boven de andere uitsteekt de nood aan overzicht oproepen. Ik vind in de natuur een spiegel voor vele thema’s.

Zo was ik deze week aan het filosoferen over verandering. In mijn werk kom ik dit thema vaak tegen. Laatst nog toen ik op wandel was met Ivo. Hij vertelde hoe een herstructurering op zijn werk ervoor zorgt dat zijn takenpakket er helemaal anders uit zal zien. Een aantal taken die hij graag deed, zal hij niet meer doen en dat is moeilijk voor hem. Verandering blijkt moeilijk omdat het vraagt om een aantal gekende zekerheden los te laten. En toch is het eigenlijk een constante is in het leven. Elke dag verander je een beetje, al is het dan die rimpel extra J.

Als ik in de natuur loop zie ik ook constant verandering, overgoten in een sausje van rust. Er zit een continuïteit in. De vier seizoenen keren terug, al dan niet met ander tempo dan vroeger. Het verloopt vloeiend. We kunnen best wat leren van de natuur over verandering. Al is het maar dat verandering in essentie bij het leven hoort en voor ontwikkeling zorgt. Dat kan mogelijks helpen om er met meer rust mee om te gaan.

20160119klokjes

Wandelcoaching is ontspannen multitasken

In een tijd waar mensen van hier naar daar hollen, is wandelcoaching een gezonde manier van multitasking. Tijdens een wandeling beweeg je, werk je aan je gezondheid, kom je tot rust en ben je bovendien productiever in je denkproces. Je bekijkt de dingen met een frissere blik en komt tot rust.

In een tijd waar het aantal burn-outs als paddenstoelen uit de grond schieten en waar gezondheid meer aandacht krijgt op de HR agenda’s in organisaties, zie ik een enorme meerwaarde in het wandelcoaching, vergaderen of houden van workshops in de natuur. Het wandelen brengt mensen tot rust en de natuur biedt meer inspiratie dan een vergaderlokaal om oplossingsgericht te denken.

20160119lucht

Terugblik: Ommekeer op jobvlak

December, het einde van het vorige jaar, vroeg me om een terugblik. Ik blik terug op een mooi jaar, dat op jobvlak voor een ommekeer zorgde. In juni, na de afronding van de Wandelcoach Opleiding, werd ik zelfstandig ondernemer, zowel als Learning en Development expert en Wandelcoach. Ik startte in een nieuwe job als loopbaanbegeleider.

Ik ben altijd een buitenmens geweest. Ik voel me op mijn best in de natuur, letterlijk omringd met zuurstof. Ik had er tot een paar jaar geleden nooit aan gedacht dat je ook beroepsmatig naar buiten kan. Wat een ontdekking toen een vriendin me hierover vertelde. Ik ging naar de infobijeenkomst van Hilde en was meteen verkocht. Dit wilde ik ook gaan doen: beweging en buitenlucht toevoegen aan coach- en leertrajecten.

Vooruitblik: Nieuwe plannen

Een nieuw jaar geeft me het gevoel dat alles opnieuw mogelijk is. Jaarlijks tref ik mezelf in deze periode aan, verzonken in lijstjes vol nieuwe plannen voor het komend jaar.

Zelf verdiep ik me het komend jaar verder in de opties die wandelcoaching kan bieden en timmer ik vlijtig verder aan een eigen aanbod. Vandaag wandel ik vooral met klanten die worstelen met keuzestress. Dit jaar breng ik een aanbod op de markt met workshops voor organisaties.

Met enige trots presenteer ik ook mijn eerste traject voor groepen in 2016: de Jobbootcamp, een vierdaags loopbaantraject waarbij we letterlijk op staptocht gaan naar een job die echt bij je past en krijg je inzicht in hoe je die kan vinden.

20160119boog

En jij? Laat je inspireren door de natuur

Vraag: Wat wil jij doen dit jaar? Denk je misschien aan het vak van wandelcoach? Lees meer over de Wandelcoach Opleiding in België!

Als je op zoek wilt naar de baan die bij je past kom dan naar de Jobbootcamp. Hier lees je meer.

Groet, Martine Meekers


logo opl 

20151013landhuis

Hier lees je meer over de Wandelcoach Opleiding en ook hoe je je meteen kunt aanmelden.

Welkom!

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau