Ans Snoeren: Van de zijlijn naar écht mezelf zijn!

Ans Snoeren: ‘ik had een boost nodig, ik wilde weer flow in mijn leven.’ Toen Ans aan de Wandelcoach Opleiding begon, zat ze na een reorganisatie al een tijdje thuis. Zonder baan en inkomen. Voorheen werkte ze als HR-medewerker & loopbaancoach bij een zorginstelling. ‘Ik had het gevoel dat ik niet meer meedeed, er niet meer bij hoorde. Van nature zie ik snel kansen, maar toen het er – midden in de crisis – naar uit zag dat ik niet meer aan een vaste baan kwam, kreeg ik het echt even moeilijk.’

Waarderend én resultaatgericht

Ans Snoeren zocht naar inspiratie, wilde weer in beweging komen. ‘Op internet kwam ik het Coach Bureau tegen. Het was een schot in de roos! Ik wilde graag terug naar het loopbaancoachen, en het liefst naar buiten. Het effect van het buiten zijn en wat de natuur met je doet had ik zelf ervaren tijdens mijn vele fietstochten.

Wat me enorm aansprak in de Wandelcoach Opleiding is de waarderende benadering en het resultaatgerichte.’ Dat was een van de dingen die ik hier leerde; het verhaal van mensen voorop stellen, en ook over gaan tot wat je kunt doen om verder te komen. Een vriendelijke, milde wending tot inzicht en gedrag dat mensen daadwerkelijk verder brengt. We leerden allerlei nieuwe werkvormen, die je direct kon oefenen met je medecursisten. In de natuur. Superleuk!’

Een feestje

‘Voor mij was elke opleidingsdag een feestje. Ik vond weer aansluiting en het deed er weer toe. Ik coachte proefklanten, dat gaf veel energie. En de droom om voor mezelf beginnen had ik al langer, daar kon ik nu serieus over nadenken.’

Toch was er ook twijfel. ‘Met proefklanten werken vond ik heel leuk, maar zodra ik over echte klanten na moest gaan denken, merkte ik dat ik tegen mijn onzekerheid aanliep. Ik had nog iets te doen.’ Het platform voor werkzoekenden, waar Ans Snoeren als initiator sprekers uitnodigde en workshops organiseerde, was na de Wandelcoach Opleiding een veilige setting om op gang te komen én een stimulans om haar droom ook echt waar te maken.

Liefde, transformatie en synchroniciteit

Begin dit jaar kreeg Ans de griep en was er wekenlang goed ziek van. ‘Ik ging echt tot op de bodem. Mijn kinderen zijn de deur uit, ik woon alleen en was dus vooral op mezelf aangewezen. Ik móest gewoon naar binnen, naar mezelf luisteren. Ik zag zo helder dat ik gewend ben in de wachtstand en aan de zijlijn te staan, mezelf klein te maken. Er heeft toen op een of andere manier een ware transformatie plaatsgevonden. Door bewust te kiezen om in het licht te staan en te doen vanuit liefde en diep verlangen dat wat ik echt wil.

Toen ik deze zomer met mijn kleindochter in Amelisweerd wandelde liep ik Hilde na lange tijd weer tegen het lijf. Zij polste me of ik klaar was voor een interview. Dat was het juiste moment en ik zie het als een belangrijke aanwijzing op mijn levenspad. Voor mij voelt het als gestuurd en geleid worden door deze ‘toevallige’ samenloop van omstandigheden, als synchroniciteit’.

Je dromen leven!

‘Ik zie het daadwerkelijk vormgeven van mijn buitencoachpraktijk als een kans om andere mensen te helpen en te inspireren ook hun dromen te leven. Iedereen heeft een unieke gave of bijzonder talent waarmee je de wereld mooier kan maken, niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen.’

Een ervaring

Ans Snoeren biedt mensen een ervaring. ‘Naast één-op-één wandelingen heb ik een workshop ‘collage-maken’ ontwikkeld. Voor komend jaar staan er alweer een aantal gepland.’ Tijdens de coachwandelingen laat Ans je in de spiegel kijken die de natuur je biedt. Je kunt ervoor kiezen om aansluitend een collage te maken. Zo’n collage kun je thuis ophangen en je verbindt er een resultaatgerichte actie aan: het is de combinatie van buitencoaching en een creatieve werkvorm die deze ervaring uniek maakt.

Onder de Perenboom

De wandelingen en de workshops starten vanuit de prachtige Heemtuin met de perenboom in Heusden, waar je ook heerlijk kunt lunchen of een kop koffie kunt drinken.

‘Mijn aanbod is perfect voor mensen die door baanverlies of een andere persoonlijke verlieservaring de richting in hun leven een beetje zijn kwijtgeraakt en opnieuw een levensvervulling zoeken.’ OnderdePerenboom groei en bloei je weer, samen met Ans Snoeren.

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau