Anne-Marie Stoffer

Anne-Marie: ‘Het voelt als een keerpunt’

Ik werk ruim 10 jaar als life- en loopbaancoach en wandelde al tijdens mijn coaching. Toen de wandelcoachopleiding werd aangekondigd werd ik heel nieuwsgierig. Ik wilde meer verdiepen en ik had het gevoel dat ik je al kende via je nieuwsbrieven.

Even was er twijfel of ik voldoende zou leren en zou ik het wel gaan gebruiken? Ik heb al meer opleidingen gedaan. Daarnaast had ik geen idee van het niveau van de andere deelnemers. Zijn het starters of kan ik ook goed met de groep sparren? Ik wilde een groep die elkaar kan uitdagen.

En

Beiden zijn top. Ik leer zo ontzettend veel! Het niveau is prima, de groep geeft een prettig gevoel. Het is een inspirerend en gemêleerd gezelschap waardoor ik met en van iedereen wat anders leer.

De groep past als een jas.

Wat leer ik er nu bij?

Pfff… zoveel! Ik heb me echt verwonderd over mezelf dat ik altijd eerst met een kritische blik naar alles kijk. Altijd! Iets wat ik nu herken bij anderen: dit kan beter, dat kan sneller, hier kan meer… Wat een zelfkritiek! Nu leer ik reageren vanuit compassie.

In plaats van achteromkijken hoe het zo is gekomen, leer ik nu vooral vooruitkijken, een toekomstgerichte aanpak in een eigen jasje gegoten. En ik moet daar hard voor werken hoor! Want er zit een heel andere aanpak in mijn systeem verankerd waar ik steeds automatisch naar teruggrijp.

De combinatie van de wandeloefeningen die je aanreikt, waar ik mijn eigen wandelcoachprogramma van kan maken, is totaal nieuw voor me. Ik merk dat ik mijn eigen stijl erg aan het ontwikkelen ben. Ik wil geen kopie van jou worden, maar zoek hoe ik het geleerde kan combineren met wie ik ben. Dat stimuleer je ook. In combinatie met de wandeloefeningen ontstaat mijn eigen stijl al doende.

Wandelgebied van Anne-Marie ‘de Balij’

Mijn stijl?

Van (proef)coachees hoor ik vaak dat ik altijd nét iets verder doorvraag. Ik laat hen niet los. Ik heb de kracht om zo verder te komen en niet op te geven.

Buiten?

De startwandeling vind ik fantastisch! Niet alleen voor de klant om te doen, het werkt tegelijkertijd ook steeds voor mij. Het is gemakkelijk op te roepen en is effectief. De startwandeling helpt echt om de overgang te maken van de ene situatie naar de coachwandeling of van de ene klant naar de andere. Ik ga er weer rustig en fris in.

Keerpunt

Ik heb eindelijk een duidelijke focus! Als zzp’er deed ik veel verschillende dingen, naast mijn baan. Vragen als wat nu? Hoe verder? Moet ik hiermee doorgaan?, waren aan de orde van de dag.

Het is een rustgevend gevoel dat ik weet wat ik wil en waar ik me volledig op ga concentreren: wandelcoach. Het voelt als een keerpunt. Ik werk nu twee dagen als wandelcoach en wil dat steeds meer uitbouwen.

Ik vind jou leuk, prettig en het lijkt daardoor heel makkelijk. Jij straalt een enorme rust uit en neemt ons daar gemakkelijk in mee. Ik voel me vrij om ergens mee te komen. Ik mag er zijn. Dat is wat ik voel. Maar in de groep kunnen we ook lekker gek doen. Lol maken. Alles mag.

Te zijn wie je bent en de compassievolle benadering voelen heel goed. Geen moment voel ik me onzeker.

Bijvoorbeeld?

Ja, ik weet het nog goed. De eerste dag. We hadden buiten een wandeloefening gedaan met zijn drieën en waren deze aan het bespreken.

‘Hoe ging het?’ vroeg jij. We begonnen meteen te vertellen wat nog niet lekker liep.

‘En wat ging er wél goed?’ vroeg je zonder oordeel.

Dát kwam binnen. Het was zo’n leermoment zonder dat je gecorrigeerd wordt.

De Balij – jong natuurgebied bij Zoetermeer

Nog iets?

Het is het geld dubbel en dwars waard. We krijgen er veel voor terug. Je bent een goede trainer. We krijgen niet alleen feedback gedurende de dag, maar ook de mastermindbijeenkomsten en de verslagen zijn voorzien van je uitgebreide persoonlijke commentaar. Ik vind het ook heel leerzaam om de verslagen van anderen te lezen.

En ja, we krijgen heel veel persoonlijke aandacht.

Ik ben er heel enthousiast over. Vind je niet dat ik er te veel over twitter?

Groet, Anne-Marie

Dank Anne-Marie voor je interview en feedback over de wandelcoachopleiding!

Hartelijke groet,
Hilde Backus

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau