Heb je de januari-blues? Of een vraagstuk waar je al lang mee worstelt? Je weet er niet zo’n raad mee en gaat er dag in dag uit mee door. Je wordt er wat moedeloos van. Maar nu in 2024 wil je er echt wat aan doen! Het is genoeg. Je wilt samen met een goede wandelcoach stappen nemen die jou helpen zodat je weer gaat floreren.

Heb je wel eens gedacht: Waar vind ik dan een goede wandelcoach? Of waar is die wandelcoach die samen met me naar mijn zorgen en angsten kijkt zodat het lichter voor me wordt? Of die me helpt met mijn vraagstuk zodat er echt wat gaat veranderen? Of die me helpt een nieuwe baan te vinden? Of iets anders?

Weet dat er 150 wandelcoaches voor je klaar staan, verspreid over het hele land! Ze zijn thuis in je specifieke vraag. Ik noem er een paar maar er zijn er meer. Onderaan vind je de link naar alle wandelcoaches.

Karen Janssen wandelcoaching voor jongeren: met de bus naar het bos
 • Want ervaar je veel stress? Of zit je thuis met een burn-out? Lukt het niet goed om weer op gang te komen en voel je je altijd moe?
  Denk dan eens aan Louise Lindeboom of Lysbeth Anne Beels? Of Marjon Oud Heusden. En maak stappen op weg naar herstel.
 • Wil je je Natuurtalent ontdekken en weten wat je daarmee kunt zodat je gaat floreren? Ga dan naar Bram van der Vinne, Natalie Zuidam of Annie van Dongen.
 • Wil je je weer fit en vitaal voelen en alle achtergronden hiervan weten? Denk eens aan Annitha Lehr.
 • Loop je vast in je loopbaan? Geen nood. Eva Visser, Hester Sybrandi en Anja van den Dam zijn zeer ervaren wandelloopbaancoaches. Samen met hen vind je je droombaan. Ze helpen je echt en goed!
 • Ga je steeds over je grenzen heen en heb je er nu genoeg van? Wil je nu regie nemen in je leven? Madelon Noordover of Karin Kolt staan voor je klaar en nemen je mee de natuur in. Je voelt je krachtig.
 • Ben je hoogsensitief en heb je er last van? Kim van de Klis of Hillyne Martini zijn er helemaal in thuis. Met hen ontdek je hoe je sensitiviteit voor je gaat werken. Wat een verlichting.
 • Wil je de motivatie weer terugvinden als je in het onderwijs werkt? Of worstel je als docent met een andere onderwijsvraag? Ook als je directeur bent, leerkracht, mentor of remedial teacher. Ga naar Hilly Hakkers, Sandra Smallenburg of Ivon Hensen. Ook wandelcoaches Loes Steinebach en Annemieke Versluis zijn zeer ervaren in coaching in de onderwijswereld.
 • Heb je een jong gezin, heerlijk natuurlijk, maar loopt je hoofd over en zak jij een beetje in (van vermoeiheid)? Wandel met Hester van Vliet, Mariza Bosch of Noor van de Hulsbeek en ontdek hoe je weer ruimte en tijd vindt voor jou en voor wat voor jou belangrijk is.
 • Ben je een piekeraar en pieker je je suf? Met Agnes van Rossum of Anne Kremers ga je uit je hoofd en vind je rust in je lichaam. En van daaruit kijk je naar wat er speelt. Verfrissend!
 • Ben je jong en ben je steeds bang dat je van alles mist? Word je er onrustig van? Gaat het niet lekker op school of in je studie? Heb je voortdurende het idee dat je niet voldoet? Word je er somber van? Stap naar buiten, de frisse lucht in met Jade Stultjens, Karen Janssen of Kelly van Koppenhagen. Je hebben al veel jongeren geholpen. Je knapt er echt van op en voelt je stukken beter.
 • Heb je een zingevingsvraag en ben je zoekende naar wat te doen met je leven? Wat betekent spiritualiteit voor je en hoe wil je er vorm aan geven? Hanna Pol of Ineke Frowein gaan zinvol met je aan de wandel. Mooie wandelingen zijn dat.
Empathie oefenen in de Wandelcoach Opleiding

Of heb je een specifieke vraag?

 • Bijvoorbeeld: ‘Hoe kan ik weer een gewoner leven leiden met mijn niet aangeboren hersenletsel (NAH)?’ Ga dan naar Brigitte Boven-Pees, ze is erin thuis. Je vindt weer een weg.
 • Ben je er nu helemaal klaar mee om anderen te pleasen? Ga dan aan de wandel met Marian van Riel en boost je zelfvertrouwen.
 • Loop je als mantelzorger over van de spanning en druk? Begrijpelijk. Kies eens voor jezelf en wandel met Marlies Kamperman. Het zal je goed doen.
 • Heb je een opvoedvraag voor je jonge kind? Of wil je dat je kind eens lekker naar buiten de natuur in gaat? Nora de Vos neemt je kinderen mee de natuur in en laat ze daar ravotten en spelen. Een echte belevenis voor je kind, in de frisse buitenlucht.
 • Groeide je op in verschillende culturen en hink je tussen de ik- en wijcultuur? Waar sta jij en hoe wil jij je ontwikkelen? Wulan Dumatubun kent het als geen ander.
 • Wil je echt tijd nemen voor je zelf en er een tijdje tussenuit? Ga op pelgrimstocht met een goede wandelcoach. Dat kan in Spanje of in NL met Mirjam Hoefman.
 • Ben je in de rouw of worstel je met een verlies en lukt het niet om je weg weer te vinden in het leven? Ga dan naar Erna Eskes, ze weet het als geen ander. Of ga naar Yolande Martens of Trudie Enthoven. Ze helpen je stapjes vinden en weer te voelen dat je leeft.
 • Zit je in je midlife-gedoe: Gertjan Geerenstein zorgt voor een transformatie.
 • Ben je vrouw en heb je last van de overgang: Ga dan naar Nathalie Wichink. Je krijgt weer rust in je hoofd en lichaam en gaat weer genieten van het leven.
 • Zin in avontuur, juist in deze januarimaand? Grijp je kans bij Oda Salomons!
Wandelcoach Opleiding: empathie, hoe doe je dat?

Hoe weet je of je de juiste wandelcoach hebt gevonden?

 • De wandelcoach neemt tijd voor je verhaal, vraag en wens telefonisch of wandelend. Dit gesprek is een gratis kennismakingsgesprek.
 • Klikt het en heb je er vertrouwen in? Ga aan de wandel. Is dit niet het geval, ploeter niet verder, en ga op zoek naar een andere wandelcoach.
 • Een goede wandelcoach vraagt ook geregeld: ‘zijn we op de goede weg?’ En vraagt na afloop van de wandeling wat je heeft geholpen en of er dingen zijn die je anders wilt. Hij of zij is op weg naar resultaat voor jou.

Let op: Alle wandelcoaches werken volledig zelfstandig vanuit hun eigen bedrijf of praktijk. Ze zijn niet verbonden aan mijn bureau en ik draag geen verantwoordelijkheid voor hun resultaten.

Hier vind je alle wandelcoaches!

Ik wens je mooie wandelingen, verlichting van het probleem dat je ervaart en nieuwe, dappere stappen die je goed doen en waarvan je gaat floreren.

Coachwandeling in de regen

Wil je ook een professionele Wandelcoach worden?

Volg dan de Wandelcoach Opleiding. Je kunt nog starten in februari. Voor je zomervakantie heb je je certificaat of diploma op zak (als je natuurlijk alles gehaald hebt).

In Deventer (Diepenveen) is een nieuwe plek vrijgekomen door een gebroken been.
februari, 1 maart, 22 maart, 19 april, 17 mei, 14 juni, 28 juni VOL

In Haarlem (Overveen) zijn nog 2 plekken beschikbaar. We zitten eenmalig op deze locatie.
26 februari, 25 maart, 22 april, 13 mei, 3 juni, 24 juni, 15 juli Nog 2 plekken!

Bunnik zit overvol en heeft een stevige wachtlijst.
2 februari, 15 maart, 12 april, 26 april, 17 mei, 7 juni, 21 juni VOL

Wil je je dit voorjaar nog ontwikkelen tot wandelcoach? Ga dan naar Deventer of Haarlem. Je hoeft maar 1 keer per maand de reis te maken. Haarlem (Overveen) is heel makkelijk bereikbaar met het ov.

EMCC EQA-EIA Nobco-logo

Wil je de Nobco-variant van deze Wandelcoach Opleiding doen? Dat kan! Je gaat op weg naar je EIA-certificering, de Europese Individuele accreditatie. Dit kan in Bunnik, maar die zit vol. Het kan ook in Haarlem!

Kijk op https://wandelcoach.nl/opleidingen/ voor meer info. Heb je vragen? Schroom niet. Al je vragen zijn welkom. Mail naar . Of bel me of stuur een appje naar 06 170 66 750.

Ik spreek je graag!

Hartelijke groet, Hilde Backus

© Wandelcoach.nl | Het Coach Bureau

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau