Het Wandelcoachfestival bruist!

Heb je zin in zinvolle en leuke workshops met frisse inspiratie, praktische handvatten en de allernieuwste kennis? Een heerlijke dag met collega’s!

Het Wandelcoachfestival is uitverkocht! Wow, wat een belangstelling. Het festival is razendsnel vol.
Heb je interesse in wat we nog meer organiseren op het gebied van wandelcoaching: kijk hier
Heb je vragen, laat het ons weten

Op 9 juni organiseren we een bruisend Wandelcoachfestival!
Het festival is op de prachtige landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen (nabij Utrecht) van 10.00 – 17.00 uur.
Het is kleinschalig, persoonlijk en overzichtelijk: maximaal 65 mensen kunnen deelnemen. Lees snel verder wie de 8 workshops geven. Je kunt er 3 kiezen.

Wat gaan we doen? En een primeur!

We kijken naar de nieuwste trends op het gebied van Wandelcoaching en wat dat betekent voor de toekomst van het vak van wandelcoach. En in drie workshops leer je hoe je op een verfrissende manier je wandelcoaching verder kunt verdiepen, verlevendigen, verbeteren, verwarmen, verhippen en professionaliseren. Buiten natuurlijk.
Heerlijk, niet?

En je hebt een primeur. We presenteren ‘De Wandelcoach Waaier met (bijna) alle Bomen in Nederland (en België)’. Norbert Kwint en ik ontwikkelen de Wandelcoach Waaier, natuurtekenaar Jasper de Ruiter tekent de bomen en gaat de waaier prachtig vormgeven. Een superhandige tool die je wandelcoaching verdiept, intensiveert en glans geeft. Fijn voor jou en je coachee. Je kunt hem direct inzetten in je wandelcoaching.

Wie geven de workshops? Onze bevlogen workshopleiders!

Een zeer ervaren club specialisten gaat je enorm blij en enthousiast maken, want je gaat veel leren op een leuke manier.

Luc Hoogenstein – ‘Verwonder je over de samenhang in de natuur’

De natuur zit vol met grote en kleine planten en dieren met hun eigen, bijzondere verhaal. Luc Hoogenstein, bioloog, spreker, natuurfotograaf en schrijver van o.a. ‘Mijn 1000 Soortentuin’, neemt je mee naar buiten om je kennis te laten maken met een paar bijzondere bewoners van Amelisweerd. Laat je verwonderen door de schoonheid en ervaar de verrassende samenhang. De verdieping en verwondering die de natuur je biedt leidt tot nieuwe inzichten die je als wandelcoach in de praktijk kunt toepassen.

Paula Kolthoff – ‘Je lichaam herbergt het antwoord’

Ze heeft ruim 30 jaar ervaring in lichaamsgericht werken en ontwikkelde haar eigen methodiek. Ze is auteur van het boek ‘Stevig staan in intense situaties’, over Embodied Learning. Met haar ervaar je hoe je lichaam voor jou kan werken. Je doet prachtige inspiratie op hoe jij je coachee daarin kunt begeleiden.

Anique van Kooij – ‘Versterk je uitstraling met je kleuren’

Ze werkte 20 jaar als modeontwerpster en toen stapte ze over naar Stijlcoaching. Niet volgens standaarden, maar persoonlijk advies door puur te kijken en te ervaren: wat past écht bij je? Want als wandelcoach werk je met mensen, jouw uitstraling doet iets met je energie naar buiten. Anique laat zien hoe je door middel van de juiste kleuren je uitstraling en energie kunt versterken. Fijn voor jou. Fijn voor je klanten.

Eveline Vermeeren – ‘Systemisch wandelcoachen’

Veel van ons automatische gedrag en onze overtuigingen vinden hun oorsprong in het systeem waarin we zijn opgegroeid, ons gezin van herkomst. Diepgewortelde gewoonten kom je in je huidige leven weer tegen binnen nieuwe systemen, zoals je relatie of je werk. Ze geven problemen en je kunt er niet goed de vinger op leggen. Eveline heeft als psycholoog een dijk aan ervaring in het begeleiden in rouw en verlies en in systemisch werken en familie-opstellingen. Zij volgde verdiepende opleidingen w.o. de Ingrid Dykstra Academy en bij het Trimbosinstituut. Met prachtige oefeningen laat ze zien hoe de natuur, een en al systeem, voor je kan werken.

Marian van Riel – ‘Wandelcoaching op een feestje!’

Wel eens aan gedacht? Wandelcoaching op een verjaardag, teamuitje of zelfs wandelcoaching op een trouwerij. Neem het hele gevolg mee naar buiten en laat ze een zinvolle en superleuke buitenbelevenis ervaren. De sprankelende wandelcoach en trainer Marian van Riel laat je zien hoe je wandelcoaching feestelijk maakt en hoe je dat vreugdevolle in mensen naar boven haalt. Ontdek de kleurrijke oefeningen en geef het feestvarken (of het feestpaar) een cadeau uit de natuur.

Oda Salomons – ‘Zes natuurinterventies bij stress’

In het allernieuwste wetenschappelijke onderzoek komen 6 bewezen natuurinterventies naar voren. De 6 natuurinterventies hebben een grote impact op het herstel en voorkomen van chronische stress. In de workshop leert Oda, wandelcoach, trainer en psycholoog, je met verschillende oefeningen deze zes natuurinterventies. Je kunt ze meteen in de praktijk toepassen met je coachees. En je ervaart het effect zelf ervan ook!

Wouter Heijne – ‘Ademhaling bij stress (o.a. door ijs!)’

Hoe helpt ademhaling bij stress? Wouter Heijne, wandelcoach, ademwerker en gecertificeerd ‘iceman’ (door Wim Hof) begeleidt coachees met stress, waarbij hij o.a. gebruik maakt van de stress die kou oproept.
In zijn workshop wandel je op blote voeten en bereid je je gaandeweg voor op het ijs-moment. Niet in een ijsbad, maar minstens met je hand in het ijs. Wat gebeurt er met jou en je lichaam? Wouter laat je ervaren hoe je met ademhaling je lichaam kunt sturen. Interessant als je als wandelcoach coachees begeleidt met onrust, overprikkeling en burn-out.

Norbert Kwint – ‘Bomen hebben het’

Heb je gemerkt hoe vaak je coachee een boom kiest als je vraagt naar een natuurassociatie? Bomen spreken tot de verbeelding! Ze hebben historische en symbolische betekenis. Boswachter en wandelcoach Norbert Kwint verdiept zich er al 30 jaar in. Samen met hem maakten we de WandelcoachWaaier met Bomen. Leer hoe kennis van bomen je wandelcoaching verdiept en intensiveert.

Het Wandelcoach Festival is er voor jou als je:

  • Wandelcoach bent (of wilt worden) en geen middenmoot wilt zijn maar als high-professional er wilt uitspringen!
  • Als je wandelcoach op de hoogte wilt zijn van de nieuwste trends en ontwikkelingen en daarop wilt anticiperen.
  • Als je af en toe buiten coacht, de waarde ervaart en je kennis en vaardigheden wilt uitbreiden op een manier zodat je het meteen de volgende dag kunt toepassen.
  • Als je personeelsadviseur, maatschappelijk werker, psycholoog, manager, geestelijk verzorger, docent, trainer, onderwijzer, huisarts, psychiater of coach bent en wel eens een gesprek buiten voert (of wilt voeren) en je gespreksvoering wil verfrissen.
  • Op ontspannen wijze op een prachtige landgoed de leukste mensen wilt ontmoeten.

Praktische info

Je bent welkom op het Wandelcoachfestival op 9 juni. VOL
De dag duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Koffie, thee en lekkers staan voor je klaar en we trakteren je op een vegetarische lunch.

Voel je warm welkom, ook als je alleen komt, want door onze ontmoet-elkaar-quiz ben je meteen onderdeel van het festival.

Locatie

Het Wandelcoachfestival vindt plaats op de prachtige landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen, nabij Utrecht. Trek je wandelschoenen aan, en zorg voor kleding die past bij het weer.
De locatie is goed bereikbaar met OV en auto. Vanaf Utrecht CS doet de bus er 10 minuten over en vanaf de bushalte waar je uitstapt loop je nog 10 minuten. Er is een ruime parkeerplaats.

Wat kost het?

Deelname aan dit inspirerende Wandelcoachfestival bedraagt €195,- ex btw.