Vind jouw wandelcoach…

Janet Rodenburg

Casita Coaching | Zeist

Als transitiecoach begeleid ik mensen met thema’s die te maken hebben met ingrijpende gebeurtenissen in loopbaan en leven.

Transitie

Ons leven is voortdurend in beweging. Meestal kabbelt het rustig voort, maar soms worden we geconfronteerd met ingrijpende gebeurtenissen of processen. De psychologische verandering die hoort bij de overgang van de ene fase in je leven naar de andere, noemen we transitie. Denk bv. aan:

  • Nieuw in Nederland: hoe kan ik me hier wortelen en thuis gaan voelen, zonder klem te zitten tussen twee culturen?
  • Reorganisatie of ontslag: hoe kan ik dit aangrijpen om te gaan voor wat ik echt wil?
  • Moeder/vaderschap: wat betekent dit voor mijn autonomie en de loopbaankeuzes die ik maak?
  • Menopauze: hoe kan ik mijn verminderde vitaliteit aanwenden om meer rust te creëren en meer vrijheid te ervaren?

In al deze gevallen gaat het om het kwijtraken van een of meer veelbetekenende elementen uit je bestaan en daarmee het kwijtraken van het houvast dat je eraan ontleende. Hoe anders ook de verschijningsvorm, iedere transitie draait in essentie om dezelfde vraag: sta je open voor een nieuw begin, of maak je vooral werk van je verzet daartegen?

Van oud naar nieuw

Bij transitie gaat het erom afscheid te nemen van het oude om ruimte te maken voor het nieuwe. Hoe je afscheid neemt, heeft invloed op de mate waarin je je kunt openstellen voor je nieuwe omgeving of je nieuwe situatie. En ook op de mate waarin je betekenis kan geven aan de verandering. Soms houdt dit in: het vinden van een nieuwe identiteit.

Meebewegen

Meestal kun je die overgangen prima zelf hanteren. Maar soms komt er teveel tegelijk op je af. Dan biedt de natuur een bron van troost en inspiratie; de natuur is immers ook voortdurend in verandering.

  • Wat betekent het voor jou om over de grens te (zijn ge)gaan?
  • Hoe kun je weer vaste grond onder je voeten voelen?
  • Ken je het gevoel van verdwalen (tussen verschillende leefwerelden/culturen)?
  • Waar ben jij geworteld? En hoe diep gaan die wortels?
  • Hoe voelt het om van gebaande paden af te wijken? In hoeverre volg jij je eigen pad?

Janet Rodenburg

Ik ben een door de wol geverfde loopbaan- en levenscoach, die zelf ook met meerdere transities te maken heeft gehad. Naast mijn academische scholing als cultureel antropoloog, breng ik een zeer diverse levenservaring mee, in binnen- en buitenland. Ik begeleid veel mensen die hun wortels elders hebben. Ik ben gecertificeerd bij Noloc, beroepsvereniging van loopbaanprofessionals.

De hier getoonde wandelcoach heeft een of meerdere opleidingen bij Het Coach Bureau gevolgd maar werkt volledig zelfstandig vanuit zijn of haar eigen bedrijf of coachingpraktijk. Deze wandelcoach is, tenzij anders vermeld, dan ook niet als coach aan ons bureau verbonden.

Janet Rodenburg
Casita Coaching

Prof. Lorentzlaan 59
3707 HA Zeist

Wandelcoach Opleiding

Gecertificeerd Wandelcoach
Deze wandelcoach heeft met succes de CRKBO-geregistreerde Wandelcoach Opleiding® van Wandelcoach.nl | Het Coach Bureau afgerond.