Vind jouw wandelcoach…

Jacqueline Cock

JC Coaching | Enschede

Wandelcoach gespecialiseerd in loopbaanvraagstukken voor mensen in de verschillende fases van hun loopbaan en voor iedereen die op zoek is naar een betere werk-privé balans.

Al enige tijd coach ik in de buitenlucht. Tot rust komen, geïnspireerd raken en weer durven, het zijn zo maar wat resultaten van wandelcoaching die ik zie bij de mensen die ik coach.

In mijn werk als coach voerde ik jarenlang coaching-gesprekken op kantoor. In de loop van de tijd ben ik dat gaan afwisselen met wandelcoachgesprekken. In eerste instantie omdat ik graag buiten ben en overtuigd van de gezonde effecten. Ik zag dat deze wandelgesprekken in de natuur zeer positief ervaren werden. Sinds mijn opleiding tot wandelcoach heb ik nog meer de toegevoegde waarde van wandelcoaching ontdekt en geleerd om de natuur nog centraler te zetten tijdens mijn wandelcoachgesprekken. En ook fijn: uit recent wetenschappelijk onderzoek komt naar voren dat wandelcoaching aantoonbare significante positieve effecten heeft op (werk)stress, welzijn en gezondheid.

Opstap naar meer balans

Mijn wandelcoachtraject “Opstap naar meer balans” is praktisch en doelgericht. Regelmatig zie ik dat mensen in verschillende fasen in hun loopbaan stress en onzekerheid ervaren. Je mist balans of voldoening in je werk of je bent ontevreden doordat de balans tussen werk en privé niet in evenwicht is. Je denkt bijvoorbeeld “als ik niet snel carrière maak dan faal ik” of “ik weet niet of ik deze baan nog wel ambieer, maar wat moet ik anders?” of “hoe combineer ik de zorg voor mijn gezin en mijn zieke vader met deze baan?” Je wordt onzeker en weet niet wat je eraan zou kunnen doen maar intussen tollen deze gedachten maar rond in je hoofd.

Uit je hoofd naar je hart

Tijdens onze wandelcoachgesprekken in de natuur ga je merken hoe prettig het is om hardop uit te spreken wat je bezighoudt. Om “uit je hoofd” te komen en wandelend in de natuur, in alle rust, in gesprek te gaan met iemand die letterlijk en figuurlijk met je meeloopt. Als wandelcoach zie ik het als mijn rol om je te helpen uit je hoofd te komen, je gedachten op een rij te krijgen en te ontdekken wat voor jou echt belangrijk is. In je hart weet je het namelijk vaak al. Ook kijken we naar welke persoonlijke talenten je hierbij in kunt zetten. Je zult merken dat de natuur tijdens de gesprekken niet alleen een rustgevend decor is, maar ook als inspiratiebron en als spiegel kan dienen. Ook het gevoel deel uit te maken van iets groters, kan helpen om je eigen omstandigheden in een ander perspectief te zien.

Wandel je mee?

Heb je ook een loopbaanvraag of worstel je met het vinden van de balans tussen alles wat je “moet” van jezelf? Wandel met me mee en in een 5-tal wandelgesprekken word je je bewuster van wat je drijft en kun je gerichter nadenken over welke stappen je wilt zetten of welke keuzes je wilt maken om de balans in je leven en je loopbaan te herstellen.

Wil je meer weten?

Neem contact op via e-mail of bel me direct.

De hier getoonde wandelcoach heeft een of meerdere opleidingen bij Het Coach Bureau gevolgd maar werkt volledig zelfstandig vanuit zijn of haar eigen bedrijf of coachingpraktijk. Deze wandelcoach is, tenzij anders vermeld, dan ook niet als coach aan ons bureau verbonden.

Jacqueline Cock
JC Coaching

Honhof Es 7
7541 CH Enschede

Wandelcoach Opleiding

Gecertificeerd Wandelcoach
Deze wandelcoach heeft met succes de CRKBO-geregistreerde Wandelcoach Opleiding® van Het Coach Bureau afgerond.