Vind jouw wandelcoach…

Danielle de Reijke

wandelcoachdaan | Vleuten

Ik richt mij op mensen die last hebben van burn-out klachten en op zoek zijn naar meer balans tussen werk en privé, maar iedereen die van de natuur houdt en op zoek is naar een coach in de buitenlucht kan bij mij terecht.

Even voorstellen

Ik ben Danielle de Reijke, 43 jaar, getrouwd en moeder van twee zonen en ben sinds dit jaar een eigen praktijk gestart als wandelcoach. Naast mijn werk als wandelcoach geef ik met heel veel plezier les aan groep 5 en werk ik als vertrouwenspersoon op school.

Met welke hulpvragen komen de mensen bij mij?

De vragen lopen erg uiteen, maar de wens is vaak hetzelfde. Zich zorgeloos willen voelen, meer ontspannen en daarbij ook de juiste keuzes durven maken. Ze lopen vast op het gebied van werk, relatie of bijvoorbeeld hun gezondheid en zijn al langere tijd vermoeid en hebben last van stress.

Spanningen kunnen voortkomen uit een periode van rouw en vast houden aan het verleden waardoor het maar niet lukt om toekomstplannen te maken. Niet durven te veranderen van werk of om te kiezen voor een sabbatical. Vaak houden de coachees zich vast aan het vertrouwde, aan wat ze gewend zijn. Verandering is spannend.

Er is veel moed voor nodig om je om te scholen, een wereldreis te maken, een eigen bedrijf te starten en zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen waarbij je uit je comfortzone moet treden. Een wandelcoachtraject zorgt ervoor dat je gaat doorpakken, keuzes gaat maken en jouw blik weer op de toekomst gaat richten.

Hoe pak ik het wandelcoach traject aan?

Samen gaan wij op pad en welke vraag je ook hebt. Met een mooie wandeling, fijne oefeningen en voorwerpen uit de natuur komen wij na een aantal wandelingen hopelijk dichter bij de oplossing van jouw probleem.

Ik ben rustig en kan goed luisteren en help je graag en vooral ik oordeel niet.

Hoe sta ik zelf in het leven?

Zelf heb ik regelmatig andere keuzes moeten maken om mij beter te voelen. Ik heb op hele fijne plekken gewerkt, maar ik ben ook op plekken terecht gekomen waar ik de lat steeds hoger ging leggen ten koste van mijn gezondheid.

Inmiddels heb ik geleerd om mijn grenzen beter aan te geven, deze te bewaken en op te komen voor mijzelf.

Met heel veel plezier werk ik in het onderwijs, maar het is ook een vak dat veel van je vraagt. Zelf heb ik een balans gevonden door op mijn vrije dagen goed voor mijzelf te zorgen. Ik ga dan sporten, spreek af met vriendinnen, ik lees een boek of ik maak een wandeling met mijn gezin in de natuur.

Wat betekent de natuur voor mij?

Daarbij heb ik het nodige meegemaakt en zonder dat ik mij er bewust van was, de natuur altijd ingezet om te herstellen. De hele wereld rond reizen, wandelingen maken in de bergen, fietsen, tennissen, hard lopen, zwemmen en skiën . Zoveel mogelijk buiten zijn en bewegen. In de natuur krijg ik weer energie.

Zolang ik mij kan heugen speelt de natuur een zeer belangrijke rol in mijn leven. Ik kan geraakt worden door de prachtige zee die ons land kent, de golven, de geluiden van de vogels en de wind en de ondergaande zon. Geen een dag is hetzelfde aan de kust.

De zee kleurt ieder jaargetijde weer anders en bij iedere wandeling voel je weer een andere energie. Een wandeling langs de kust is voor mij de ultieme manier om los te laten en verder te gaan. Maar ook de prachtige bossen die ons land kent is de plek om tot jezelf te komen en mooie wandelingen te maken.

In het weekend ga ik er graag op uit met mijn gezin om actief bezig te zijn in de natuur en te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Samen zijn met mijn gezin, familie en vrienden vind ik heel erg belangrijk.

Vele reizen naar de mooiste bestemmingen en wandelvakanties naar o.a. Ierland staan nog fris in mijn geheugen. Als ik daaraan terug denk dan kan ik daar nog steeds energie uit halen en vooral heel veel geluk. Ik wil jou ook laten ervaren, wat wandelen in de natuur en tegelijkertijd mindfulness oefeningen doen tijdens de wandeling, voor jou kan betekenen.

Bezoek voor meer informatie de website van Danielle
De hier getoonde wandelcoach heeft een of meerdere opleidingen bij Het Coach Bureau gevolgd maar werkt volledig zelfstandig vanuit zijn of haar eigen bedrijf of coachingpraktijk. Deze wandelcoach is, tenzij anders vermeld, dan ook niet als coach aan ons bureau verbonden.

Danielle de Reijke
wandelcoachdaan

Nobel Hoeve 25
3451 TA Vleuten

Wandelcoach Opleiding

Gecertificeerd Wandelcoach
Deze wandelcoach heeft met succes de CRKBO-geregistreerde Wandelcoach Opleiding® van Het Coach Bureau afgerond.