Video 3 (met wandelcoachoefening) uit onze gratis serie

Grootsheid: de wolkeloze hemel

(De wandelcoachoefening vind je onderaan de pagina.)

Het gebeurt vanzelf

Het maakt niet uit waar je precies kijkt of wat er precies gebeurt in de natuur. De verkleuring van bomen in de herfst, sneeuwklokjes die na de winter weer boven de grond uitsteken of zelfs een simpele grasspriet.

Het gebeurt. Vanzelf. Het is er. Ook als je er niet bent.

Je verwondert je. Je wordt er stil van. Je kunt alleen maar denken: wow. De grootsheid van de natuur kan je overweldigen. Je wordt klein. Nietig.

De natuur nodigt uit tot afstand nemen

Die oneindigheid, buiten jou om relativeert. Ze zetten je zorgen, je ervaringen in perspectief. Want wat stellen die voor op de eeuwigheid? Je gedachten en gevoelens worden wat minder heftig naast de grote boom, zitten op het mos, wandelen onder het blauwe hemeldek. Ze transformeren als je je verwondert over hoe een grasspriet groeit, water vindt, voedingsstoffen opneemt. Je kùnt haast niet anders.

De grootsheid van de natuur maakt dat we letterlijk afstand nemen. We maken ons minder druk. Vastgeroeste meningen krijgen wat ruimte. Je nuanceert en kijkt met meer mildheid naar waar je je net nog zo over opwond.

Grootsheid bewust ervaren

Wil je de grootsheid van de natuur bewust inzetten om te relativeren? Ga naar buiten, de natuur in en neem de tijd.

Doe de volgende wandelcoach-oefening “Grootsheid bewust ervaren”.

Download de wandelcoach-oefening

Veel plezier en rust!

‘Grootsheid’ is niet de enige reden dat natuur zoveel positieve effecten op ons heeft. In de volgende video ontdek je meer over het 4e kenmerk. Die video komt over 3 dagen.

Wil je graag zelf de natuur inzetten als Wandelcoach?

Wil je jezelf laten wandelcoachen?

Wil je deze video en oefening met iemand delen? Verwijs ze dan naar de pagina waar ze zich zelf kunnen aanmelden voor álle video’s en oefeningen, zodat ze die zelf direct per e-mail kunnen ontvangen, via deze link: alle wandelcoach-oefeningen + video’s.