Wandelcoach Opleiding België2018-12-07T12:31:47+00:00

Onze Wandelcoach Opleiding in België

We geven onze Wandelcoach Opleiding óók in België. Met dezelfde inhoud, kwaliteit en docenten… maar dan bijna midden in België, met Kasteelhoeve Wange bij Tienen als uitvalsbasis.

 • Ben je dol op wandelen, de natuur, mensen en coachen?
 • Wil je wandelcoach worden maar weet je niet hoe je het aan moet pakken?
 • Ben je al coach maar bereik je soms niet de gewenste resultaten bij je klanten?
 • Wil je dit leren en hoe je de natuur hierbij kunt inzetten?
 • En wil je een vliegende start maken met een professioneel en goedlopend wandelcoachbedrijf?

Met onze Wandelcoach Opleiding leg je een stevige basis

Met de Wandelcoach Opleiding België, die een half jaar duurt, leg je een stevige basis voor jouw loopbaan en bedrijf als goedlopende Wandelcoach.

Je maakt een gedegen start van je succesvolle bedrijf als Wandelcoach en je hebt de zekerheid van een goedwerkende manier van coachen in en met de natuur waarmee je zeer goede resultaten boekt.

Een hoogwaardige, erkende opleiding

Het Coach Bureau is als onderwijsinstelling erkend door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs). Dit betekent dat we voldoen aan de strenge Europese richtlijnen voor onderwijsinstellingen. Verder is de opleiding erkend door de NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleidingen) en de BVGZ (Beroepsvereniging Groene Zorg). We bieden de Wandelcoach Opleiding aan op Bachelor-niveau.

Alle informatie over De Wandelcoach Opleiding

Onze Wandelcoach Opleiding in België is hetzelfde als de opleiding die we in Nederland geven. Alle inhoudelijke informatie over de opleiding kun je dan ook nalezen op de pagina over de Wandelcoach Opleiding in Nederland.

Klik hier voor alle details van de Wandelcoach Opleiding

Kom daarna weer terug naar deze pagina, want hieronder vind je alle informatie specifiek voor de opleiding zoals we die in België geven.

Duur & data van de opleiding

De Wandelcoach Opleiding duurt zes maanden, met een pauze van twee maanden vanwege de zomervakantie. In België start op dit moment één groep per jaar. Gedurende de opleiding zijn er zes opleidingsdagen waarop we als groep bij elkaar komen, in de maanden april, mei, juni, september, oktober en november. In de zomer- en vakantiemaanden juli en augustus zijn er geen opleidingsdagen.

De opleidingsdagen in 2019 zijn 26 april, 24 mei, 14 juni, 27 september, 25 oktober en 22 november 2019. Alle opleidingsdagen vallen op vrijdag.

Groepsgrootte

Het aantal deelnemers is maximaal 12 per groep. De ervaring leert dat dit een mooie groepsgrootte is: er is alle tijd en ruimte voor individuele aandacht door de trainers en coaches, maar de groep is ook groot genoeg voor onderlinge support.

Waar?

De locatie van de Wandelcoach Opleiding in België is de prachtig gelegen Kasteelhoeve Wange bij Tienen.

Kom je van ver en wil je fileleed voorkomen en op tijd komen op de trainingsdagen? In de Kasteelhoeve kun je een aantrekkelijke voorovernachting boeken en alvast genieten van de groene omgeving van het landgoed. De hartelijke ontvangst, het sublieme eten en de mooie omgeving geven je meteen een vakantiegevoel!

Wat is je investering?

Je investering voor De Wandelcoach Opleiding bedraagt € 3250 (exclusief btw*).

Dat is inclusief:

 • persoonlijke feedback
 • 6 trainings-/coachingsdagen op locatie
 • heerlijke lunches, koffie/thee/sap, lekkers
 • ruim 100 praktische checklisten
 • 4 aanvullende boeken
 • een bomenzoekkaart
 • een prachtig vormgegeven certificaat
* Sta je in België als ondernemer geregistreerd, beschik je over een geldig Belgisch BTW-nummer en maak je géén gebruik van de Belgische BTW-vrijstellingsregeling? Dan kunnen we je zonder BTW factureren (het gaat dan om een intracommunautaire levering waarvan de BTW kan worden ‘verlegd’). Ben je Nederlander, maar komt onze Wandelcoach Opleiding in België je beter uit qua data en/of locatie? Dat kan, en voor Nederlandse afnemers is de opleiding, door onze CRKBO-erkenning, sowieso vrijgesteld van BTW.

Veelgestelde vragen

We hebben de meest gestelde vragen hieronder op een rijtje gezet. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Mail ons dan je vraag, je krijgt altijd snel een reactie.

Waarin onderscheidt De Wandelcoach Opleiding zich van andere trainingen, cursussen en opleidingen voor wandelcoaches?2018-12-10T15:38:22+00:00

De Wandelcoach Opleiding is een erkende Post HBO-opleiding. Hooggekwalificeerde opleiding, vrijgesteld van btw, fiscaal aftrekbaar onder scholingskosten.

De opleiding heeft een heldere opbouw, zit degelijk in elkaar, is afwisselend en komt tegemoet aan verschillende leerstijlen. We scholen en trainen je in een praktisch toepasbare, compassievolle en resultaatgerichte aanpak die je in staat stelt om je klanten op een plezierige en productieve manier te coachen in de natuur naar hun gewenste resultaten. Alles wat je leert heeft een theoretische basis en is wetenschappelijk getoetst.

De methode die je leert is onderzocht door Hoogleraar Natuurbeleving Agnes van den Berg (universiteit van Groningen) en is gescoord door de deelnemers van de onderzoeksgroep met een 8,7. We vallen je niet diepgaand lastig met onderliggende theorieën: je leert meteen de praktijk en je leert hoe je de natuur hierbij kunt inzetten.

De Wandelcoach Opleiding biedt een compleet programma waarin je ook leert hoe je je wandelcoachbedrijf vorm geeft zodat het jou past als je jas en hoe je daarmee een vliegende start kunt maken. De trainer van De Wandelcoach Opleiding weet immers hoe je een succesvol bedrijf start en verder ontwikkelt. Hilde is uitstekend en deskundig opgeleid, volgt voortdurend intervisie en supervisie, is inspirerend, coachte bijna 700 mensen en is succesvol ondernemer. Andere trainers zijn: Hoogleraar Natuurbeleving Agnes van den Berg, Auteur en Wandelcoach Aat van der Harst en Boswachter Norbert Kwint.

Krijg ik een certificaat?2018-07-17T06:25:36+00:00

Na afronding van de erkende Post-HBO Wandelcoach Opleiding ontvang je het certificaat als je alle trainingsdagen hebt bijgewoond en alle opdrachten naar behoren hebt uitgevoerd. Het Coach Bureau is aangesloten bij het NIP en Noloc en als onderwijsinstelling erkend door het Centraal register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO), de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen (NRTO, zij staan voor hooggekwalificeerde opleidingen) en de Beroepsvereniging Groene Zorgprofessionals (BVGZ).

Ik wil me aanmelden. Hoe gaat de aanmelding in zijn werk?2019-04-30T13:37:52+00:00

Vul onderaan deze pagina je naam en e-mailadres in om je inschrijving te starten. Je ontvangt dan direct automatisch een e-mail met meer informatie en een link naar ons officiële inschrijfformulier. Soms hebben we na het lezen van je antwoorden een telefonisch gesprek voor aanvullende info. We bellen je dan vlot.

Hoe kan ik betalen?2019-05-16T06:58:07+00:00

Na inschrijving ontvang je een digitale factuur. Wil je in termijnen betalen? Dat kan ook, in 4 termijnen van € 850,- (vrij van btw). Je kunt het aangeven in het aanmeldingsproces.

Wat zijn de leverings- en annuleringsvoorwaarden?2018-11-14T14:41:53+00:00

We volgen de Algemene Voorwaarden Consumenten voor Particulier Onderwijs en Opleidingen, Algemene Voorwaarden Beroep en Bedrijf voor Training en Opleiding, de Gedragscode van de NRTO en de Beroepscode NIP.

Je kunt alle informatie hierover en de voorwaarden en codes zelf terugvinden op deze pagina op onze website.

Hoe gaan jullie om met vertrouwelijke informatie?2018-09-03T12:45:53+00:00

Met alle informatie die door of over cursisten/deelnemers verstrekt wordt, vooraf of tijdens de opleiding/sessies, en waarvan verwacht kan worden dat deze informatie vertrouwelijk van aard is, zal door Het Coach Bureau, haar medewerkers, docenten, cursisten/deelnemers vertrouwelijk worden omgegaan.

Daarnaast voldoen al onze processen aan de AVG-wetgeving, en gaan wij dus ook op een verantwoorde manier om met informatie en data die wij via onze website verkrijgen.

Onze volledige privacy-verklaring en cookie-verklaring kun je hier inzien.

Is er een klachtenregeling?2018-07-17T06:26:29+00:00

Het Coach Bureau hanteert een interne klachtenregeling en kan een beroep doen op de Geschillencommissie Particuliere Onderwijsinstellingen van NRTO.

Hoe is de markt voor wandelcoaches?2018-07-17T06:26:34+00:00

Er zijn extreme ontwikkelingen in de wereld. In onze wereld…

 • die steeds technischer en afstandelijker wordt,
 • waarin het aantal prikkels en de 24/7 uurs-bereikbaarheid toeneemt,
 • waarin we zelf verantwoordelijk zijn voor ons geluk en falen,
 • waarin we een ‘plicht’ hebben tot gelukkig zijn,
 • waarin een enorme hoeveelheid aan keuzemogelijkheden is,
 • met eisen om te excelleren in werk en leven,
 • waarin angst toeneemt…

…nemen de psychische druk, stress en uitval in werk en leven toe.

De natuur is een onontbeerlijke plek om op adem te komen, tot rust te komen, te herstellen en in balans te komen of te blijven. De wandelcoach zal er in toenemende mate een rol in spelen gesteund door wetenschappelijke onderzoeken.

We doen er alles aan dat je succesvol wordt als Wandelcoach. Je niche, je persoonlijkheid, je professionele presentatie, de tijd en energie die je aan de ontwikkeling van je bedrijf geeft en je resultaten beïnvloeden de mate van succes.

Achtergrondinformatie:

Wil je je aanmelden voor De Wandelcoach Opleiding?

Geweldig! Vul dan hieronder je naam en e-mailadres in om je inschrijving te starten. Je ontvangt dan direct automatisch een e-mail met meer informatie en een link naar ons officiële inschrijfformulier.

Heb je eerst nog vragen? Mail ons, en je krijgt snel reactie.

Ja, ik wil me aanmelden voor De Wandelcoach Opleiding

dit veld niet invullen s.v.p.

Door de verzending van dit formulier start je je inschrijving voor De Wandelcoach Opleiding. Je ontvangt direct een e-mail met een link naar ons complete online aanmeldingsformulier. Nadat je dat hebt ingevuld nemen we contact met je op voor de afstemming van alle details.

We gebruiken je informatie uitsluitend om je aanmelding te verwerken en voor administratieve doeleinden.