Vitaliteit voor Wandelcoaches

Wil jij als wandelcoach je coachees helpen bij vraagstukken op het vlak van energie, vitaliteit en leefstijl? Dan is onze tweedaagse training ‘Vitaliteit voor Wandelcoaches’ echt iets voor jou!

Met vitaliteit bedoelen we: een gezonde geest in een gezond lichaam.

Maar wat is precies ‘gezond’ en hoe werkt het voor jou? Als je dat zelf ervaart, als je merkt wat aandacht voor je leefstijl met je doet, kun je ook je coachees met compassie wandelcoachen op dit onderwerp.

Veel mensen ervaren stress, anderen voelen zich al hun hele leven kwetsbaar met hun gewicht, weer anderen lukt het ’s avonds maar niet om de slaap te vatten.

Als wandelcoach kun je het verschil maken.

Jij kunt ervoor zorgen dat mensen zich gehoord en begrepen voelen, en hen ondersteunen bij kleine stapjes in nieuw gedrag. Kleine, nieuwe gewoonten gaan helpen. Met een goede balans tussen het aanbieden van leefstijlkennis en de coachee laten ervaren wat er gebeurt, draag je bij aan het welbevinden van je coachee.

Met een gezondere leefstijl voelen mensen zich energieker en kunnen ze makkelijker stapjes maken. Zo bereik jij als wandelcoach nog meer resultaat. Een vitaal leven ligt dichterbij dan je denkt.

In onze tweedaagse training ‘Vitaliteit voor Wandelcoaches’ maken we een dubbelslag. Je ondervindt zélf aan den lijve hoe leefstijl kan bijdragen aan energie, levenslust en werkkracht: we laten je ervaren dat vitaliteit alles te maken heeft met je krachtig voelen en er zin in hebben. En vandaaruit geven we je de kennis en praktische tools om op dit vlak met je coachees aan de wandel te gaan.

Deze training biedt je daarom zowel een persoonlijke als professionele verrijking.

Waarom is vitaliteit een waardevolle aanvulling op je aanbod?

Vitaliteit is de tegenpool van stress

Ruim de helft van de Nederlanders heeft volgens onderzoek van Gezondheidsnet.nl (2016) last van lichamelijke klachten door stress. Negeren van deze klachten kan mensen overspannen maken of zelfs een burn-out bezorgen.

Dat heeft verstrekkende gevolgen voor de persoon en zijn omgeving, maar ook werkgevers kampen met de consequenties. Voorkomen van stress, overbelasting en burn-out staan daarom hoog op de agenda bij bedrijven en organisaties.

Een wandelcoach met kennis en tools op het gebied van vitaliteit kan dus veel betekenen voor zowel coachees als werkgevers.

Wat betekent dat voor jou als wandelcoach?

Misschien heb je al ervaring met coachees die verschillende coachvragen lijken te hebben. Ze hebben een wens voor het wandelcoachtraject maar ze willen ook rust, zich vitaler en gezond voelen. Of wellicht merk je zelf op dat de leefstijl van je coachee van invloed is op andere issues die spelen.

Maar ja… je bent geen voedingsdeskundige, slaapexpert, of arts. Hoe weet je wat je kunt doen? En hoe betrek je de natuur erbij?

Hoe help je je coachee vooruit – op een verantwoorde wijze?

Juist vanuit die vraag hebben we de tweedaagse training ‘Vitaliteit voor Wandelcoaches’ ontwikkeld, waarin we ingaan op alle belangrijke aandachtspunten. Je krijgt praktische handvatten en nuttige inzichten die je direct na de training in je eigen wandelcoaching kunt toepassen.

Wat leer je in de training ‘Vitaliteit voor Wandelcoaches’?

In de training ‘Vitaliteit voor Wandelcoaches’ ontdek je:

 • Wat vitaliteit is en hoe dit bijdraagt aan een ontspannen leven
 • Hoe je je eigen vitaliteit ervaart en hoe je je vitaliteit kunt versterken
 • Wat gezonde gewoontes zijn met betrekking tot voeding, beweging en slaap
 • Hoe je stress kunt verminderen
 • Hoe je je coachee kunt ondersteunen een gezondere leefstijl te ontwikkelen
 • Hoe je coachees die er moeite mee hebben kunt begeleiden
 • Hoe je het wandelen en de natuur in je vitaliteitsoefeningen betrekt

Na de training heb je een helder beeld hoe je coachees met een verlangen naar een vitaal leven kunt begeleiden en hoe je vitaliteit kunt opnemen in je wandelcoaching. En heel praktisch: je leert zes krachtige vitaliteitscoachingsoefeningen die je in de natuur kunt toepassen.

Voor wie is deze training?

Deze training is heel geschikt voor beginnende en gevorderde wandelcoaches. We gaan er vanuit dat je praktijkervaring hebt in individuele (wandel)coaching. Heb je nog geen enkele coach-ervaring, dan komt deze training te vroeg voor je.

We denken dat (wandel)coaches met een eigen coachpraktijk veel aan deze training hebben, maar ook als je binnen je baan te maken hebt met vraagstukken rondom vitaliteit is de training een waardevolle aanvulling.

Je hoeft voor de training niet per se onze Wandelcoach Opleiding te hebben gevolgd, maar het levert wel voordeel op in het tarief (lees verder onder het kopje ‘Je investering’).

Wie is je trainer?

Marcella Hallemeesch - trainer vitaliteit voor wandelcoaches

Marcella Hallemeesch

Leefstijl- en vitaliteitscoach

Marcella is een veelzijdige Registerwandelcoach en trainer. Na een burn-out herontdekte zij haar passie voor een gezonde leefstijl – maar dan wel op een ontspannen manier. Als wandelcoach biedt zij dan ook leefstijl- en vitaliteitscoaching en training, en binnen Het Coach Bureau traint zij onder meer andere wandelcoaches in het herkennen en versterken van vitaliteit. Met haar begripvolle benadering, relativerend vermogen en deskundigheid om kennis toegankelijk te maken is zij daarvoor de aangewezen persoon. Marcella is gecertificeerd mindfulnesstrainer en geaccrediteerd leefstijlcoach.

Inhoud van de training

Dag 1 – Hoe vitaal ben jij als wandelcoach?

Op dag 1 ligt de focus op het in kaart brengen van je eigen leefstijl en vitaliteit.

 • Vitaliteit is een veelomvattend thema. Je kunt pas goed voor een ander zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt. Op deze eerste dag ontdekken we hoe vitaal we zelf zijn.
  .
 • Hoeveel stress ervaren we in ons dagelijks leven en hoe uit dit zich? We brengen het in kaart en we ontdekken hoe we met specifieke oefeningen in de natuur stress kunnen verminderen.
  .
 • Waarom is slaap belangrijk? Wat is een gezond slaappatroon en wat zijn factoren die een goede slaap stimuleren of juist verhinderen? Wat zijn de effecten van slaapgebrek?
  .
 • Wat zijn onze gewoontes met betrekking tot beweging en voeding? Hebben we gezonde gewoontes of is er verbetering mogelijk? Wat zijn onze sterke punten en waar liggen onze kansen?
  .
 • Hoe staan voeding en beweging in verband met elkaar? Wat is het effect van een verandering in voeding of een verandering in het beweegpatroon op de energiebalans?

Dag 2 – Coachen op vitaliteit

Op dag 2 bekijken we hoe je wandelcoaching op leefstijlonderwerpen kunt aanpakken en je leert wandelcoach-oefeningen die je kunt inzetten bij coachees die hun vitaliteit willen versterken.

 • Mensen met leefstijlvraagstukken hebben vaak al van alles geprobeerd, maar het wil niet lukken. Nog een keer hetzelfde doen zal niet het verschil maken. Je leert waar je aandacht aan kan besteden om wél tot resultaat te komen.
  .
 • Bij veel veranderingen in leefstijl geldt dat de verandering vasthouden eigenlijk het moeilijkst is. Toch weer veel aankomen na eerst afgevallen te zijn, de laatste maanden van het sportschoolabonnement blijven onbenut… Je leert hoe je jouw coaching zo kunt opbouwen dat de kans op blijvende verbetering groter is.
  .
 • Je maakt afspraken met je coachee en steeds blijkt coachee het toch moeilijk te vinden. “Ik heb het weer helemaal verpest!” We oefenen hoe je hiermee om kunt gaan en hoe je coachee krachtig om kan gaan met een tegenslag zodat het toch gaat lukken.

Wat ontvang je als deelnemer aan deze training?

 • Overzichten van de belangrijkste uitgangspunten van gezonde voeding, gezond bewegen, slaap en ontspanning.
 • Checklists van de belangrijkste stappen in leefstijlcoaching
 • Hand-outs van iedere oefening
 • Een aantal krachtige wandelcoach-oefeningen
 • Het bewijs van deelname aan deze training van Het Coach Bureau

Duur & data

De training duurt 2 dagen. De eerstvolgende training geven we op:

 • donderdag 23 mei & donderdag 6 juni 2019

Beide trainingsdagen duren van 10:00 uur tot 17:00 uur, en je bent vanaf 9:30 uur welkom. Koffie, thee en lekkers staan voor je klaar en we trakteren je op beide dagen op een lekkere, gezonde, vegetarische lunch.

Groepsgrootte

We werken in een kleine groep van maximaal 14 deelnemers, zodat er voldoende tijd en aandacht is voor je vragen.

Locatie

De training ‘Vitaliteit voor Wandelcoaches’ vindt plaats binnen en buiten in de prachtige landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen ten Oosten van Utrecht. De locatie is goed bereikbaar met OV en auto. Vanaf Utrecht CS doet de bus er 10 minuten over en vanaf de bushalte waar je uitstapt loop je nog 10 minuten. Er is een ruime parkeerplaats.

Je investering (korting voor bestaande klanten)

Je investering voor de training ‘Wandelcoaching voor Groepen’ bedraagt € 850,-.

Heb je echter onze Wandelcoach Opleiding al gevolgd, dan krijg je als bestaande klant € 200 korting: je betaalt dan slechts € 650,-.

Beide tarieven zijn all-in: als erkend opleider zijn onze trainingen vrij van btw.

Wil je je aanmelden voor de training?

Super! Klik hieronder op de knop die voor jou van toepassing is. Je komt dan op een pagina waar je veilig kunt betalen met iDeal (of MisterCash voor Belgische deelnemers). Na je betaling ontvang je automatisch een nette factuur voor je administratie en een bevestiging per e-mail, met alle praktische informatie die je nodig hebt.

Ik volgde (nog) niet De Wandelcoach Opleiding…

Welkom!

Klik hier om je aan te melden

Ik volg of volgde De Wandelcoach Opleiding…

Leuk dat je meedoet! Als bestaande klant krijg je een korting van € 200.

Klik hier om je aan te melden