De Post-Hbo Wandelcoach Opleiding tot Internationaal Gecertificeerd Wandelcoach die we geven van februari-juli 2023 is de opleiding die wordt geverifieerd. Naast de verificatie op papier zullen we het ook in de praktijk moeten laten zien met de opleiding die start in februari in Bunnik.

Om te voldoen aan de eisen van de EMCC/NOBCO hebben we enkele aanpassingen in het curriculum. Er is bijvoorbeeld meer aandacht voor de opdrachtbevestiging en je ontwerpt je eigen coachmodel. Studenten moeten ook meer oefencoachees coachen. Als alles goed gaat kunnen we de accreditatie in september 2023 ontvangen.

Daarna kunnen we de studenten die eerder onze Post-Hbo Wandelcoach Opleiding volgden een ‘inhaalaanbod’ doen. Praktisch gezien komt het neer op 2 opleidingsdagen waarin we nieuwe theorie en oefeningen aanbieden. Daarnaast vragen we aan de studenten om het aantal uren met je oefencoachees op te hogen naar 100 uur. Gedurende de Wandelcoach Opleiding deed je 5 coachwandelingen met 3 oefencoachees (22,5 uur). Dit is het maximale aantal uren dat telt voor de ‘oude’ Wandelcoach Opleiding.

Na de 2 inhaaldagen start de Praktijkversterking en -verdieping. Dit houdt in dat je de resterende 77,5 uur nog gaat wandelcoachen. Dat komt neer op ongeveer 10 coachees in een wandelcoachtraject van 5 wandelingen. Daarover schrijf je reflectieverslagen en heb je 4 supervisiegesprekken met een van onze opleiders en een afsluitend praktijkexamen waarbij iemand van de Nobco aanwezig is. Dit doe je binnen maximaal één jaar.

Een voorwaarde voor deelname is ook een Hbo-diploma.

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau